logo F1online.sk

Nech si bučia, mávol rukou po sobote Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala2. 7. 2022

Max Verstappen si v kvalifikácii na Veľkú cenu Veľkej Británie vybojoval druhé miesto, no miestni fanúšikovia ho zaň neodmenili potleskom, ale piskotom a bučaním. Pilot Red Bullu však avizuje, že sa nenechá rozhodiť a divákom na tribúnach odkazuje, nech si precvičujú hlasivky, koľko im hrdlo ráči.

Dnešná kvalifikácia mala patriť Maxovi Verstappenovi. Počas sobotňajších jázd bolo evidentné, že na trati sa cítil najlepšie zo všetkých a nič na tom nezmenil ani fakt, že za zákrutou Stowe spravil hodiny. Pokračoval, akoby sa nič nestalo a pridával ďalšie najrýchlejšie kolá.

Nakoniec ho predbehol Carlos Sainz, podľa Christiana Hornera aj s prispením žltých vlajok, pre ktoré musel Max Verstappen trochu uvoľniť plynový pedál. Tak či onak ide o slušný výsledok, za ktorý si holandský rodák vybučanie nezaslúžil.

Britský dav si naňho takto zapoľoval už druhýkrát. Najprv vo štvrtok pri predstavovaní štartového poľa, následne počas pokvalifikačného rozhovoru s Billym Mongerom.

“Som trochu sklamaný, pretože som Billyho nepočul. Ale odhliadnuc od toho, ak chcú bučať, nech bučia,” odmietol sa zaťažovať bučaním Max Verstappen. “Ja sem vždy prichádzam rád. Okruh je skvelý a celkovo tu panuje super atmosféra. Možno ma niektorí nemajú radi, ale to je v pohode. Každý z nich má svoj názor, a mne je to jedno.”

Niečo veľmi podobné sa stalo aj Lewisovi Hamiltonovi vlani v Zandvoorte či Maďarsku, keď dvojica bojovala o majstrovský titul. Sedemnásobný majster sveta si na to určite dobre pamätá a aj preto vyzýva svojich fanúšikov, aby sa správali o čosi kultúrnejšie.

“Myslím si, že máme na viac,” okomentoval vybučanie Maxa Verstappena Hamilton. “Toto bučanie nepotrebujeme. Máme tu skvelých fanúšikov, fanúšikov športu, ktorí cítia tie emócie. S bučaním však rozhodne nesúhlasím.”

“Nemyslím si, že by to bolo nutné. Mali by sme tu byť na to, aby sme všetkých hnali vpred. Keď niekoho vypískate, nič to nezmení — tú chybu už totiž spravili,” pokračoval miláčik domáceho publika. “Ale cením si podporu, ktorú tu máme. Možnože niektorí z nich ešte stále cítia tú bolesť z minulého roka.”

Najlepšou odpoveďou zo strany Maxa Verstappena bude v nedeľu vyhrať. Minimálne v sobotu mal rýchlosť na to, aby získal pole position. “Bola to dosť náročná kvalifikácia. Pršalo, potom to schlo, neustále ste museli byť na trati.”

“Auto fungovalo naozaj dobre, no v Q3 je to vždy tak trochu lotéria podľa toho, kedy odjazdíte svoje kolo. Žiaľ, mňa v závere spomalila žltá vlajka. Stáť v prvom rade je však veľmi fajn a na suchu máme dobré auto na nedeľu,” hodnotí spokojný Holanďan.

Súvisiace články