logo F1online.sk

Vettel sa ledva držal na trati: Nemal som šancu

Sebastian Vettel
© Pirelli
Milan Kubala
Milan Kubala2. 8. 2020

Sebastian Vettel má za sebou tragický víkend. Smolu mal v tréningoch, nedarilo sa mu v kvalifikácii a v rovnakom duchu sa skončili i preteky. Nebyť defektov Bottasa a Sainza, Nemec by ani nebodoval. Po pretekoch to zdôvodnil tým, že sa v aute necítil vôbec dobre. Naznačuje, že auto nebolo tak celkom v poriadku.

Vettel sa kvalifikoval na desiatej priečke a do pretekov vyštartoval na mäkkej zmesi. Strategicky napokon znevýhodnený nebol, keďže v dvanástom kole po výjazde bezpečnostného vozidla prezul spolu s ostatnými na tvrdú zmes pneumatík. Ani to mu ale nepomohlo k lepšiemu výsledku. Kým Leclerc pohodlne jazdil na štvrtej priečke, Vettel bojoval aj s takým Giovinazzim či Gaslym.

“Tento výsledok je veľmi biedny,” zhodnotil Sebastian Vettel po náročnej VC Veľkej Británie. “S autom sa mi jazdilo veľmi ťažko. Trápil som sa pri hľadaní sebadôvery, ale neviem prečo. Musíme sa na to pozrieť, ale keďže som sa trápil toľko kôl, od začiatku do konca, zrejme tu niečo nehralo.”

“Neboli to veľmi stresujúce preteky, proste som nemal šancu. Ľudia okolo mňa boli rýchlejší ako ja. Predbiehali ma. Bolo pre mňa náročné udržať sa na trati,” rozvinul svoje problémy nemecký šampión, ktorý hneď v popretekovej vysielačke konštatoval, že hoci počas pretekov vyskúšal veľa vecí, nič mu veľmi nepomohlo.

“Fyzicky to neboli náročné preteky, pretože som nikdy s autom nemohol zaútočiť. Neumožnilo mi robiť, čo chcem. Teraz sa musíme pozrieť na dôvod prečo. Čaká nás ďalší víkend, takže sa môžeme pokúsiť zlepšiť,” avizuje Vettel.

Pilot Ferrari napokon dodal, že neverí, že by bol problém v nastavení auta: “Papierovo sú obe autá dosť podobné, takže to nebolo v nastavení. Musíme sa na to pozrieť, pretože ak si vezmete celé kolo, nie je v ňom moment, kde by som jazdil slabo. Zdá sa, že tu je nejaký problém, keďže strácam čas v priebehu celého kola.”

Sebastian Vettel je tak v jazdeckom poradí len na dvanástej priečke s desiatimi bodmi na konte. Jeho kolega Leclerc zato žije akoby v inom svete. Má 33 bodov, dve pódiové umiestnenia a piate miesto.