logo F1online.sk

Kým Ferrari degradovali pneumatiky, my sme sa zlepšovali, hovorí Russell

George Russell
© Twitter/Mercedes-AMG Motorsport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 7. 2022

Domáca trať je tu a s ňou aj veľké očakávania. Mercedes priviezol do Silverstone ďalšie novinky a s nimi narástli aj očakávania. Auto sa zlepšuje a tento okruh by mu mal sedieť ako uliaty. Lietali dokonca aj slová o víťazstve, čo pre tento tím, ktorý „bol celé roky pozadu“, nie je také typické. Obaja jazdci sa však po piatku vcelku zhodli, že nejaké pozitívne náznaky tu sú.

George Russell nezajazdil v piatok počas kvalifikačných simulácií taký konkurencieschopný čas ako Lewis Hamilton, avšak bol nesmierne spokojný pri tých pretekových. V jednom okamihu dokonca dostal informáciu, že z pohľadu tempa je na tom veľmi podobne ako Ferrari a George po tréningu tieto správy aj potvrdil.

„Myslím si, že som sa trápil pri jazde s prázdnou nádržou, určite oveľa viac než Lewis, ktorému sa podarilo poskladať veľmi dobré kolo. Pretekové simulácie sú však rozhodne oveľa sľubnejšie. Myslím, že v porovnaní s McLarenom, ktorý bol taktiež na hardoch, sme boli oveľa rýchlejší. Ku koncu programu sme boli rýchlejší aj ako Ferrari a kým im degradovali pneumatiky, my sme sa kolo za kolom zlepšovali. Sú tu teda nejaké pozitívne náznaky, ale určite je tu ešte priestor na zlepšenie,“ zhodnotil piatok v podaní svojho tímu George Russell.

„Myslím, že naše pretekové tempo je oveľa lepšie než kvalifikačné. Videli sme, že McLaren je na jedno kolo veľmi silný. My nedokážeme pneumatiky zapnúť na jedno kolo, ale myslíme si, že na preteky sme v celkom dobrom okne. Samozrejme, treba hľadať balans, ale ako som povedal, nejaké pozitívne náznaky tu sú,“ dodal domáci pretekár.

Najdôležitejšou otázkou dňa bolo, či piloti Mercedesu z kokpitu cítili novinky, ktoré ich inžinieri pre toto podujatie pripravili. Odpoveď je asi taká, že odpovedať na to je veľmi zložité.

„Toto je veľmi odlišný okruh. Vedeli sme, že poskakovanie v zákrutách pre nás bude trochu výzvou a napokon sa aj ukázalo, že to je pravda. Skrz Copse, Maggotts a Becketts auto poskakuje, takže sa musíme pokúsiť tomu porozumieť, ale na rovinkách auto neposkakovalo vôbec, čo je aspoň jeden pozitívny signál,“ povedal Russell.

Súvisiace články