logo F1online.sk

Pérez po piatku nie je vôbec spokojný, podľa Verstappena to bolo „okej“

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 7. 2022

Piatok v Silverstone nám priniesol viacero zaujímavých skutočností, ale len veľmi málo odpovedí. Prvý tréning sa na vode takmer nejazdilo, v tom druhom sa štyri monoposty štyroch rôznych tímov umiestnili na prvých štyroch miestach. Ako povedal aj Max Verstappen, tak nielen my, ale aj tímy za takýchto okolností viac hádajú, než aby niečo vedeli.

Z Red Bullu vyšli po piatku zmiešané hlasy. Kým Sergio Pérez bol celkom nespokojný, Max Verstappen zaujal neutrálny postoj. Vraj to nebolo skvelé, ale zase ani nijak strašné. „Keď neodjazdíte prvý voľný tréning, tak je to zakaždým zložité. Povedzme to tak, že druhý tréning je potom trochu hádanie, čo treba urobiť. Prvý tréning normálne slúži ako základ do toho druhého,“ povedal po piatku Max Verstappen.

„Možno to nebolo ideálne, ale zase ani žiadny veľký problém. Myslím, že vieme, na čom musíme pracovať a cez noc sa na tom pokúsime zapracovať. V sobotu však možno bude pršať, takže nás znovu čakajú odlišné podmienky. Celkovo to však bolo okej.“

„Pár kôl som skúsil aj s plnou nádržou, ale bolo to na najmäkšej zmesi pneumatík. Bolo to v poriadku, ale na tejto trati so všetkými tými rýchlymi zákrutami sa gumy veľmi opotrebúvajú a je zložité ich manažovať,“ dodal Max.

Omnoho menej spokojný, alebo lepšie povedané celkom nespokojný, bol po piatku jeho tímový kolega Sergio Pérez, ktorý dokonca prehlásil, že jeho RB18 bola „na míle ďaleko“. „Nebolo to skvelé. Na simulátore sme sa pripravili, no tomu sme boli na míle vzdialení. Predpokladáme teda, že sa niečo deje a musíme tomu porozumieť,“ krčil obočie po piatku Pérez.

„Na konci som skúsil aj krátke pretekové simulácie, nuž, nebol to práve skvelý štart a ťaháme trochu za kratší koniec. Musíme teda porozumieť tomu, čo sa to deje. V týchto rýchlych zákrutách potrebujete sebadôveru, akonáhle sa mi ju podarí získať späť, myslím, že by to malo byť v poriadku.“

„Máme nejaké podozrenia pokiaľ ide o aerodynamickú stránku veci, ktoré by mohli byť možnou odpoveďou. Určite o tom však nebudem hovoriť detailne,“ uzavrel mexický pretekár.