logo F1online.sk

Hamilton si pírsingy predsa len dal vybrať, nechce sa zaoberať malichernosťami

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2022

Dráma okolo pírsingov a náušníc Lewisa Hamiltona sa konečne chýli ku koncu. Lewis Hamilton pred úvodným domácim tréningom v Silverstone si definitívne dal vybrať aj posledné pírsingy, o ktorých tvrdil, že ich má napevno a nedajú sa dať dolu priamo na okruhu.

Sedemnásobný majster sveta sa staval proti zákazu šperkov už od aprílovej Veľkej ceny Austrálie. O téme, ktorá mohla byť uzavretá v priebehu pár dní, sa však napokon hovorilo vyše dva mesiace. Hamilton totiž trval na tom, že zákaz šperkov vníma ako zásah do vlastnej slobody prejavu, na čo nemohol pristúpiť, aj keď FIA argumentovala bezpečnosťou.

A hoci Lewis Hamilton absolvoval štvrtkové mediálne povinnosti ešte s pírsingom a náušnicami, Medzinárodná automobilová federácia potvrdila, že si ich pred úvodným tréningom dal dolu, čo nakoniec dokumentujú aj zábery z garáže strieborných šípov.

V opačnom prípade by sa najúspešnejší pilot Formuly 1 musel dostaviť ku komisárom na vyšetrovanie a hrozila by mu finančná pokuta, pri opakovaných porušeniach dokonca strhnutie majstrovských bodov v šampionáte.

Lewis Hamilton vo štvrtok vyhlásil, že ustúpil preto, že sa nechce zaoberať takými malichernosťami, keď má pred sebou aj oveľa dôležitejšie témy. “Keď sa pozrieme na to, čo všetko sa deje vo svete, je to trochu šialené, že ľudia sa koncentrujú na takúto vec. Povedal by som, že mi to robí starosti. Máme pred sebou aj oveľa väčšie témy, musíme sa zamerať na iné, dôležitejšie oblasti.”

“Tento víkend budem pretekať a pracovať s FIA. Celá vec nie je prehnane dôležitá, takže budem spolupracovať s Mohamedom (bin Sulajemom, prezidentom FIA, pozn. red.) a jeho tímom, aby sme sa posunuli vpred,” doplnil britský jazdec na túto tému.