logo F1online.sk

Hamilton môže tento víkend vyhrať, myslí si Wolff

Lewis Hamilton
© LAT Images/Pirelli
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2022

Prvý, prvý, prvý, prvý, druhý, prvý, prvý, druhý, prvý. Takto dopadlo posledných deväť pretekov v Silverstone z pohľadu Lewisa Hamiltona. Dokáže nadviazať na úspešnú sériu aj tento rok? Toto Wolff o tom nepochybuje, Hamiltonovi vraj ani netreba, aby jeho auto bolo rovnako rýchle ako stroje konkurencie. Pár desatiniek sekundy istotne dokáže stiahnuť, myslí si jeho šéf.

Lewis Hamilton už desať veľkých cien nič nevyhral, čím vyrovnal najdlhšie obdobie sucha v celej svojej kariére. Ukončiť ho na domácej pôde by bolo obrovskou vzpruhou pre sedemnásobného majstra sveta aj pre celý tím.

A keďže Mercedes má na tento víkend pripravených niekoľko noviniek, podľa Tota Wolffa by v hre mohol byť aj pekný výsledok, presnejšie povedané najkrajší. “Myslím si, že ak mu dokážeme dať auto, ktoré by na lídrov strácalo len pár desatiniek, tak tie preteky vyhrá.”

“On je najkompletnejším jazdcom všetkých čias. Navyše, každý má svoj obľúbený okruh a v Lewisovom prípade to boli vždy Silverstone, Montreal a tiež Maďarsko. Myslím, že ak vám bude fandiť 150-tisíc fanúšikov na tribúnach, tak získate domácu výhodu,” uvažuje rakúsky investor.

Otázka znie, či Mercedes skutočne môže uvažovať o tom, že ho vylepšenia priblížia k Red Bullu a Ferrari na “pár desatiniek”. “Dúfam v to, že budeme k lídrom bližšie ako doteraz.”

Lewis Hamilton je štatisticky najúspešnejším pilotom všetkých čias, no ešte stále existujú rekordy, ktoré neprekonal, prípadne sa o ne delí s inými pilotmi. Ak to Wolff s optimizmom nepreháňa, Hamilton by mohol za sebou nechať Michaela Schumachera, ktorému sa taktiež podarilo vyhrať na jednom okruhu osemkrát (Magny-Cours). Hamilton by si v nedeľu mohol pripísať deviaty triumf v Silverstone.

“Lewis si zaslúži veľmi dobrý výsledok a víťazstvo, pretože v tejto sezóne mal ohromnú smolu,” zhodnotil Wolff, ktorému by však neprekážalo, keby vyhral aj jeho kolega. “Georgeova jazda stojí za to. Keby vyhral Veľkú cenu Veľkej Británie, bolo by to ako pri Lewisovom víťazstve. Z oboch by sme boli nadšení.”