logo F1online.sk

Russell: Myslel som si, že budem na Lewisa strácať dve desatiny

George Russell
© Steve Etherington/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková30. 6. 2022

Byť tímovým kolegom sedemnásobného majstra sveta určite prináša výhodu v podobe možnosti učiť sa od jedného z najlepších jazdcov celej histórie F1 – George Russell však nechce pretekársky štýl Lewisa Hamiltona príliš kopírovať. Túži totiž ísť vlastnou cestou.

Russell predvádza v tejto sezóne vynikajúce a konzistentné výkony, keď z deviatich pretekov prekonal svojho staršieho a skúsenejšieho tímového kolegu už sedemkrát, pričom vždy skončil v prvej päťke.

V podcaste Beyond the Grid britský mladík vyzdvihol fakt, že neexistuje len jedna konkrétna metóda na dosiahnutie úspechu. „Niektoré Hamiltonove vlastnosti sú pre mňa naozaj zaujímavé, avšak nebudem tu o nich hovoriť, pretože som teraz jediný jazdec štartového poľa, ktorý si môže dovoliť byť tímovým kolegom najlepšieho jazdca všetkých čias.“

„Pred touto sezónou som premýšľal o tenise a sledoval som, ako Rafa Nadal vyhral Australian Open a potom som premýšľal o Rogerovi Federerovi či Novakovi Djokovičovi. Máte tu pravdepodobne troch najlepších tenistov všetkých čias s tromi úplne odlišnými prístupmi k hre. Koho z nich však vo svete tenisu kopírujete? Myslím si, že táto analógia ma tak trochu prinútila premýšľať nad tým, že musíte robiť hlavne to, čo je správne pre vás, ako to robili aj títo traja velikáni v tenise,“ zamýšľa sa Russell.

Pilot Mercedesu okrem toho povedal, že pred štartom nového ročníka bol pripravený skôr na slabší úvod a preto ho priebeh sezóny prekvapil. „Mal som nulové očakávania. Myslím si, že som išiel do sezóny s tým, že sa chcem sústrediť sám na seba a vždy som veril, že keď budem mať za sebou niekoľko pretekov, tak potom pochopím auto a budem schopný maximálne využiť jeho potenciál.“

„Takže som sa pred sezónou tak trochu zmieril s tým, že ak v niekoľkých úvodných pretekoch zaostanem o dve desatiny za najlepším jazdcom všetkých čias, nie je to nič hrozné. A ak budeme mať prípadne rovnaké tempo alebo budem dokonca viac vpredu, budem sa sústrediť len na seba a snažiť sa z toho vyťažiť čo najviac,“ uzavrel 24 -ročný jazdec.

Súvisiace články