logo F1online.sk

Ocon vkladá do vylepšení balíka veľké nádeje a želá si zotrvanie „leva“ Alonsa

Esteban Ocon a Fernando Alonso
© XPB Images/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 6. 2022

Je tím Alpine na najlepšej ceste vybojovať neoficiálny titul najlepšieho zo „zvyšku sveta“? Celkové štvrté miesto z roku 2018 je najlepším umiestnením francúzskej stajne v hybridnej ére. Po deviatich pretekoch tohtoročnej sezóny je Alpine na piatom mieste, osem bodov za McLarenom, no kým britská stajňa tohtoročný vývoj uzatvára, tá francúzska predstaví v Silverstone ďalší významný balík vylepšení.

Plný nádejí je aj pilot stajne Esteban Ocon. Alpine sa v tomto roku pripravil o množstvo dôležitých bodov, vďaka ktorým mohol byť pohodlne pred McLarenom. Technické problémy sa však takmer výlučne týkali Oconovho tímového kolegu Fernanda Alonsa. Ten tak kvôli tomu zatiaľ bodovo (ale nie výkonnostne) zaostáva.

V aktuálnej situácii je však pre partičku okolo Otmara Szafnauera dôležitejší tímový výsledok a v tomto smere ešte nič nie je stratené. McLaren je blízko a práve na ten bude stajňa z Enstone cieliť. Posledné vylepšenia jej v tom majú pomôcť.

„Mám veľkú nádej a mal by to pre nás byť dobrý krok,“ povedal Esteban Ocon o vylepšeniach monopostu A522. „Už od utorka to pre nás bude veľký týždeň. Čaká nás veľa práce a dúfajme, že sa nám bude dariť a auto bude tam, kde by malo byť.“

Francúzskemu pretekárovi sa zatiaľ vývojový program jeho tímu veľmi pozdáva. Vraj všetko, s čím inžinieri prišli, fungovalo na trati dobre. „Tím sa posúva dopredu a vylepšenia dostáva na trať skôr, než bolo pôvodne plánované. Tie pritom fungujú a posúvajú nás správnym smerom,“ pochvaľuje si prácu Alpinu Ocon.

„Od začiatku sezóny sme si polepšili viac než mnohé ostatné tímy. Môžeme byť spokojní, že sa posúvame správnym smerom,“ dodal.

Rodák z Évreux bol spytovaný aj na svojho tímového kolegu Fernanda Alonsa. Ten ešte stále nepodpísal zmluvu na budúcu sezónu, hoci sa o jeho zotrvaní v Enstone nahlas diskutuje a podľa niektorých by predĺženie zmluvy so španielskym matadorom mohlo byť oznámené práve v Silverstone.

Esteban by takéto rozhodnutie určite privítal. „Byť Fernandovým tímovým kolegom je skvelé. Myslím, že sme si vybudovali dobrú spoluprácu, ktorú si naozaj užívam,“ povedal Ocon.

„Keď sa k tímu pripojil, veľa ľudí mi hovorilo, že to bude veľmi náročné. Nič z toho však absolútne nebola pravda.“

„Fernando nepotrebuje nikomu nič dokazovať. Ak chce vo Formule 1 pokračovať, tak tu zostane. Stále je motivovaný, je to lev a vždy ním bol,“ dodal Ocon.

Súvisiace články