logo F1online.skF1online.sk

Wolff vyzýva na opatrnosť: Po Barcelone nám tá lastovička nakoniec uletela

James Vowles a Toto Wolff
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 6. 2022

Bola výkonnosť Mercedesu v Montreale najlepšia v doterajšom priebehu sezóny? Pravdepodobne áno. Znamená to však, že tento tím sa čoskoro vráti do boja o víťazstvá? Tak s tým by sme vraj mali byť opatrnejší, aspoň tak znie správa šéfa stajne Tota Wolffa.

Už v Barcelone sa objavili náznaky toho, že partička z Brackley sa doťahuje. Do Silverstone tento tím chystá vylepšenia svojho balíka, čo pre fanúšikov znie ešte povzbudivejšie. Avšak na druhej strane, v priebehu záverečných štrnástich kôl v Kanade, od reštartu po šachovnicovú vlajku, stratil Lewis Hamilton na vedúceho Maxa Verstappena sedem sekúnd. To v priemere činí pol sekundy na kolo. Napriek optimizmu je preto na mieste aj dávka opatrnosti.

„Jedna lastovička leto nerobí,“ povedal Toto Wolff. „Videli sme tú lastovičku už v Barcelone, no nakoniec niekam uletela.“

„Myslím si, že potrebujeme byť opatrní. V piatok sme nemali tempo, no na mokrej trati to bolo dobré. V niektorých fázach nedeľných pretekov sme sa dokázali držať s najlepšími. Lewis a George sa v druhom stinte takmer dokázali vyrovnať jazdcom na čele. Nie úplne, ale v niektorých kolách to tak bolo,“ hovorí Wolff.

„To vyzerá veľmi sľubne, ale musíme byť opatrní. Ešte treba urobiť veľa práce, aby sme sa dostali dopredu a ešte tam nie sme,“ dodal.

Rakúšana potešil aj úsmev na tvári Lewisa Hamiltona, ktorý sme po nedeľných pretekoch videli. Po týždňoch trápenia dostal tak potrebné povzbudenie do ďalších víkendov. „V priebehu mnohých pretekov išli veci proti nemu. Mohol sa dostať na pódium alebo vybojovať omnoho lepší výsledok, čo sa mu napokon nepodarilo nie jeho vinou, ale kvôli smole,“ povedal Wolff.

„Bolo dobré vidieť ho teraz na pozitívnej vlne a na pódiu bez toho, aby mu niekto čokoľvek daroval,“ uzavrel rodák z Viedne.

Súvisiace články

Diskusia