logo F1online.sk

Verstappen sa k Leclercovi správa inak ako k Hamiltonovi, všimol si Čandhok

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková23. 6. 2022

Bývalý jazdec F1 Karun Čandhok pomenoval príčiny toho, prečo Max Verstappen preteká s Charlesom Leclercom „čistejšie“ ako s Lewisom Hamiltonom. Fanúšikovia majú ešte stále v čerstvej pamäti ich minuloročné ostré súboje, ktoré dokonca viackrát viedli ku kontaktu a odstúpeniu. V tejto sezóne však na sklamanie mnohých podobné incidenty na čele nevidíme. 

V predchádzajúcom ročníku si Verstappen vyslúžil kritiku za to, ako ďaleko niekedy zašiel pri získavaní či obrane svojej pozície na trati. Boj o titul medzi ním a Hamiltonom sa v Abú Zabí odohrával prakticky až do posledných sekúnd, pričom Holanďan sa za dramatických okolností napokon premiérovo stal šampiónom.

Aktuálne súboje medzi Verstappenom a Leclercom, ktorí medzi sebou súperili už v motokárach, sú férovejšie. Podľa Čandhoka to môže byť spôsobené viacerými faktormi. Po prvé, Verstappen už titul má a po druhé, s Leclercom sú rovesníci.

„Verím, že v skutočnosti preteká s Leclercom inak ako vlani s Lewisom, pretože si myslím, že sa snažil proti Lewisovi presadiť. Viete, Lewis bol kráľ a Max mal pocit, že ho musí zosadiť z trónu a tak trochu viac vystrčil lakte,“ vysvetľuje Čandhok.

Bývalý pretekár Lotusu vidí odlišnú dynamiku vzťahu Verstappen-Leclerc. „S Leclercom vyrástli ako rovesníci a Max tak nemá pocit, že by ho musel nevyhnutne zhodiť z piedestálu. Vníma ho ako rovnocenného partnera, ako niekoho, s kým pretekal už od detstva.“

„Z toho dôvodu v súbojoch príliš nevystrkujú lakte a je to čistejšie. Dávajú si navzájom viac priestoru a možno je to čiastočne aj dozrievaním a tým, že Max už má za sebou boj o titul. V jeho myslení určite došlo k posunu,“ dodal Ind.