logo F1online.sk

Russell krotí prehnané nadšenie: Až taký progres sme neurobili

George Russell
© LAT Images/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková23. 6. 2022

George Russell sa nedomnieva, že výsledky Mercedesu na Veľkej cene Kanady znamenajú výrazné zlepšenie konkurencieschopnosti tímu. Poskakovanie sa síce v Montreale zmiernilo, britský mladík však hovorí, že vždy, keď tím niečo na aute zmení, objaví sa ďalší problém. Vrásky na čele im napríklad stále spôsobuje príliš tuhé odpruženie monopostu.

Mercedes má za sebou celkom úspešný víkend. Lewis Hamilton skončil na pódiu a George Russell sa umiestnil hneď za ním. Práve mladší z dvojice pilotov strieborných šípov však varuje pred prílišným optimizmom. Priznal, že tempo v kvalifikácii vyzeralo miestami veľmi sľubne. Zároveň si ale uvedomuje, že strata na prvého Maxa Verstappena bola stále dosť výrazná.

„Takže aj keď to na papieri vyzeralo ako malé zlepšenie, stále sme ďaleko od toho, kde by sme mali byť. Veľký pokrok sme neurobili. Stále však tvrdo pracujeme na tom, aby sme tento rozdiel zmenšili,“ zastrája sa Russell.

„Vyriešime jeden problém a potom opäť spadneme do inej pasce. Poskakovanie sme vyriešili, ale ak máme auto blízko pri zemi, dosť často narážame na nerovnosti na asfalte. Momentálne sa nám nedarí nájsť ten optimálny bod,“ povzdychol si 24-ročný pretekár.

Mercedes v Montreale okrem iného skúsil aj zvýšiť svetlú výšku vozidla, ale Russell povedal, že táto skutočnosť nemala žiadny vplyv na jeho výkon. Brit stále pokračuje vo famóznej sérii umiestnení v prvej päťke. „Jazdili sme s vysokou aj nízkou jazdnou výškou. A výkon sa nezlepšil ani nezhoršil, tuhosť vozidla sa prekvapivo nezmenila. Pri vysokom aj nízkom nastavení vidíme rôzne efekty. Úprimne povedané, je veľmi ťažké vyriešiť problémy s týmto autom.“

Pilot Mercedesu uviedol, že každý okruh prináša pre inžinierov nové výzvy, a preto nevie, čo môže očakávať od domácich pretekov v Silverstone. „Rád by som si myslel, že rýchlostný charakter trate by nám mal vyhovovať o niečo viac. Ale nemáme žiadnu záruku. Všade kam ideme, robíme ďalší krok do neznáma. Každý jeden víkend čelíme iným problémom. Takže dúfam, že budeme konkurencieschopnejší, ale naozaj neviem.“