logo F1online.sk

Verstappenov odkaz pilotom Mercedesu: Nezaťahujte do toho ostatných

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2022

O kanadskom víkende sa bude ešte dlho hovoriť. Zákulisnými udalosťami nabité podujatie v Montreale prinieslo mnoho zvratov a už od Baku poháňal nutnosť riešiť problémy s poskakovaním hlavne Mercedes. Jeho piloti boli dosť vokálni aj v Montreale, kde sa však proti nim sformovala dosť početná opozícia.

Kým po Baku pôsobilo stanovisko jazdcov k poskakovaniu jednoznačne, o pár dní neskôr v Montreale to také jednoznačné nebolo. Proti novej technickej direktíve sa postavili napríklad Charles Leclerc či Max Verstappen.

„Je zakaždým zaujímavé sledovať názory a pohľady ľudí v odlišnom svetle. Očividne pred vami novinármi hovoria jednu vec, ale v pozadí povedia niečo odlišné,“ prehlásil v piatok v Montreale Lewis Hamilton.

Proti politike a snahám Mercedesu stoja hlavne tímy Ferrari a Red Bull, ktorým podobné prestrelky vôbec nie sú cudzie. Reakcia na seba nenechala dlho čakať.

„Neviem, či hovoril o mne, ale ja som vždy otvorený a priamočiary,“ reagoval na pilota Mercedesu po sobotnej kvalifikácii Max Verstappen, ktorý tiež dostal otázku, či ho Hamiltonove komentáre prekvapili.

„Nie je to len on, ale aj jeho tímový kolega. Obaja hovoria za ostatných, takže by sa radšej mali sústrediť na seba a hovoriť za seba, nie do toho zaťahovať druhých,“ prehlásil Max, ktorý technickú direktívu nazval „skôr náplasťou“ než skutočným riešením.

Pridal sa aj Charles Leclerc, ktorému robí starosti, že Ferrari do vyriešenia poskakovania investovalo nemálo času a úsilia, no nakoniec si FIA príde s technickou direktívou, po ktorej môžu v Maranelle všetko zahodiť.

„Pracovali sme na vyriešení týchto problémov. Myslím si, že došlo k masívnemu zlepšeniu a teraz môžeme všetku odvedenú prácu len tak zahodiť do koša, a to všetko kvôli jednému tímu, ktorý sa trápi viac ako ostatné,“ povedal Leclerc.

„Taký je môj názor. Samozrejme, chápem, že Mercedes je na tom veľmi zle pokiaľ ide o poskakovanie, ale tiež si myslím, že existujú spôsoby, ako to napraviť,“ dodal Monačan.

Súvisiace články