logo F1online.sk

Leclerc po „veľmi frustrujúcich“ pretekoch: Stále verím, že to dokážem obrátiť

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 6. 2022

Charles Leclerc dnes po štarte z devätnásteho miesta mohol dúfať leda tak v zázrak a jeho preteky boli asi 55 kôl jednou veľkou frustráciou. Aspoň v závere mu trochu pomohol safety car, vďaka čomu sa posunul na piate miesto, ktoré bolo zrejme jeho objektívnym maximom. Na týchto desať bodov sa však musel dosť narobiť.

Prakticky v priebehu celej nedele bol Charles niekde zaseknutý. Najprv v DRS vláčiku za Albonom, potom za Oconom a nakoniec v DRS vláčiku za Strollom. Sám Charles po pretekoch neskrýval frustráciu hraničiacu až so zúfalstvom.

„Bolo to veľmi frustrujúce. Záverečná fáza pretekov bola dobrá, ale v prvej časti som bol zaseknutý v DRS vláčiku a nemohol s tým nič urobiť. Potom v prostrednej fáze som sa zasekol za Estebanom, ktorý bol na omnoho čerstvejších pneumatikách, takže na výjazde z desiatej zákruty, kde pneumatiky znamenajú veľa, mal omnoho lepšiu trakciu.“

„Tak sme zastavili v boxoch mysliac si, že máme odstup a neuviazneme v premávke, no pit stop bol pomalý a spadli sme do ďalšieho DRS vláčika. Bolo tak potrebné všetko urobiť znovu,“ hovorí s ironickým úsmevom Leclerc, ktorý sa na piate miesto dosť narobil.

V záverečných kolách mal pred sebou opäť výfuky Alpinu a opäť musel tvrdo bojovať. Zrejme zistil, že keďže má Alonso DRS na obranu, musí skúsiť niečo iné. Skúsil ho teda predbehnúť v predposlednej zákrute bez pomoci DRS a podarilo sa. Zakrátko zopakoval rovnaký manéver na brzdy aj v súboji s Oconom.

„Záver bol celkom fajn. Musel som byť o trochu agresívnejší, aby som získal nejaké body. Nakoniec je z toho piate miesto, čo je vzhľadom na priebeh asi to najlepšie, v čo sme mohli dúfať,“ dodal Leclerc.

Ten dnes stratil na lídra šampionátu ďalších pätnásť bodov. Max Verstappen opúšťa Kanadu so 46-bodovým náskokom na druhého Péreza a 49-bodovým náskokom na tretieho Leclerca. Monačan sa však sna o majstrovskom titule nemieni vzdať. Na otázku, či verí, že môže túto stratu dohnať a šampionát otočiť, odpovedal: „Áno, áno. Myslím, že spoľahlivosť je v tejto sezóne problémom pre všetkých.“

„Ak napravíme našu spoľahlivosť, tak máme výkonnosť na to, aby sme sa dotiahli. Už od Silverstone sa budeme pokúšať získať zopár bodov späť,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články