logo F1online.sk

Dnes som bol na trati najrýchlejší, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2022

Carlos Sainz bol blízko, ale predsa ďaleko k životnému prvému víťazstvu. Fakticky ho od najvyššieho stupienka delila sekunda, avšak v záverečnom nápore nebol ani raz dostatočne blízko k Maxovi Verstappenovi, aby mohol pomýšľať na víťazstvo. Španiela to preto veľmi mrzí, cíti, že dnes bol v Montreale tým najrýchlejším mužom on.

„Môžem vám povedať, že som na trati nechal všetko. To prvé víťazstvo som chcel naozaj strašne veľmi. Viete si teda predstaviť, ako som na to tlačil,“ povedal po pretekoch Sainz.

„V priebehu celých pretekov som bol rýchly. Myslím, že dnes som bol na trati najrýchlejším pilotom a dával som do toho všetko. Mali sme veľmi dobré tempo, ale možno nie dostatok tempa navrch v porovnaní s Red Bullom. Predbiehanie dnes nebolo jednoduché, keďže na hlavnej rovinke nám fúkalo do chrbta a efekt aerodynamického zákrytu a DRS bol strašne malý.“

„Viackrát som však bol blízko a viem, že som odovzdal maximum,“ dodal Carlos.

Otázka je, pomohol Ferrari vôbec záverečný safety car? Iste, Sainz mohol nasadiť čerstvé pneumatiky, no jeho náskok bol v tom čase už len nejakých sedem sekúnd. Na udržanie vedenia by mu teda nestačil ani raketový pit stop. Carlos si preto myslí, že mu ten záverečný safety car skôr uškodil.

„Problém je, že som mal iba o päť kôl čerstvejšie pneumatiky, čo nestačilo na vygenerovanie toho extra tempa na čerstvejších pneumatikách. Okrem toho si myslím, že nebyť toho safety caru, tak by som sa udržal na prvom mieste. Myslím, že som bol dosť rýchly a Max sa síce doťahoval, ale nemal také tempo, aby ma poľahky predbehol,“ povedal Sainz.

Aké je teda záverečné hodnotenie? Nuž, Carlos si myslí, že v nedeľu na trati nebolo rýchlejšieho muža než on. Iste, v druhom stinte sa poľahučky doťahoval, avšak mal o niečo čerstvejšie pneumatiky. Keď Max zastavil po druhýkrát, bol zas rýchlejší on. Okrem toho, zdalo sa, že Red Bull mal drobnú prevahu v druhom sektore a istotne na tom bol lepšie na výjazdoch zo zákrut i na rovinkách.

 „Myslím, že prvýkrát v tejto sezóne som bol na trati tým najrýchlejším, ako na mediumkách, tak na hardoch som sa na Maxa doťahoval,“ prehlásil rodák z Madridu.

„V aute som sa cítil komfortne a so sebadôverou jazdil zakaždým blízko k múrom. Škoda, že z toho nebolo prvé víťazstvo,“ uzavrel Sainz.

Súvisiace články