logo F1online.sk

Už sa blížime, teší sa Hamilton po zisku pódia

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2022

Pre sedemnásobného majstra sveta je víkend v Kanade akýmsi vykúpením. Po strastiplnej prvej tretine sezóny sa dočkal zaslúženej odmeny v podobe pódia. Hamilton má z trofeje obrovskú radosť, no ešte viac ho teší fakt, že sa postupne približuje k čelu štartového poľa.

Lewis Hamilton konečne zažil o čosi priamočiarejšie preteky, dokonca sa zdalo, že ho prestalo trápiť aj poskakovanie monopostu. Z auta tentoraz vyskočil bez problémov a s úsmevom na tvári, veď po predbehnutí Fernanda Alonsa mu už nič nestálo v ceste na pódium.

“Poviem úprimne, že zisk tohto tretieho miesta ma dosť dostal,” vyznal sa Lewis Hamilton po pretekoch. “Tento rok náš tím zvádza veľký súboj s týmto autom, ale zostávame ostražití, koncentrovaní a nikdy sa nevzdávame. Som na to pyšný, náš tím ma inšpiruje. Ďakujem všetkým tu a doma v továrni.”

Britský pretekár preťal cieľovú čiaru sedem sekúnd za víťazom Maxom Verstappenom, za čo do značnej miery vďačí výjazdu bezpečnostného vozidla, nie rýchlosti vlastného auta. I napriek tomu však má pocit, že jeho tím sa v posledných pretekoch približuje súperom z Red Bullu a Ferrari.

“Momentálne sú na nás prirýchli,” okomentoval rýchlosť Maxa Verstappena a Carlosa Sainza vpredu. “Dávam do toho všetko, ale už sa blížime. Musíme ísť stále naplno. Dúfam, že sa dostanem do súboja s týmito chlapcami.”

Lewis Hamilton bude z Kanady odchádzať veľmi spokojný. Podarilo sa mu totiž otočiť kormidlom po piatkových problémoch i nevydarených experimentoch s upravenou podlahou a dvoma kotviacimi lankami. Kým piatok sa rovnal “katastrofe”, nedeľa je vykúpením.

“Mali sme dosť dobrú rýchlosť, najmä v druhej fáze stintu,” pokračoval Hamilton. “Doma na simulátore sme odviedli množstvo práce, ale aj tu, aby sme správne nastavili monopost. Som nadšený. Keď sa tento víkend začínal, nečakal som to. Toto je moje druhé pódium v sezóne. Mám z neho veľmi výnimočný pocit, pretože tu som získal aj svoje prvé víťazstvo.”

“Samozrejme, toto je iné ako víťazstvo, ale mám z toho rovnako dobrý pocit v tom zmysle, že tu som získal prvý triumf. Byť na pódiu pred kanadskými fanúšikmi je skvelé. Teraz som už získal štvrté a tretie miesto za sebou, hovorím si, že konečne trochu konzistentnosti! Určite som vďačný. Viem, že môžeme byť lepší a spraviť toho viac, takže budem pokračovať v práci,” doložil pilot Mercedesu.