logo F1online.sk

Russell: Nie som tu, aby som sa uspokojil s tretím či štvrtým miestom

George Russell
© Twitter/George Russell
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2022

Pilot Mercedesu George Russell sa toho nebál. V závere kvalifikácie, keď ostatní piloti prezúvali na ďalšiu sadu intermediálok, nasadil suché pneumatiky. Pokus o majstrovský ťah a útok na pole position však nevyšiel. Trať už bola pomerne suchá, ale nie dosť suchá. George tak napokon obsadil „len“ ôsme miesto.

Niet pochýb o tom, že Russell mohol bojovať prinajhoršom o štvrté miesto, keby sa rozhodol pokračovať na intermediálkach. Ako však povedal aj svojmu tímu do vysielačky, nie je tu kvôli tomu, aby sa uspokojil s tretím či štvrtým miestom.

„Risk je zisk,“ povedal po kvalifikácii Russell. „Myslím, že to bola naozaj len prvá zákruta. Keby tá bola taká suchá ako ostatné, mohlo to dopadnúť naozaj dobre. Prekvapujúce je, že moje kolo je beztak len o nejakú pol sekundu pomalšie než štvrté miesto.“

„Dnes sme ukázali veľmi dobré tempo, ale ako som povedal aj do vysielačky, nie som tu, aby som sa uspokojil so štvrtým či piatym miestom. Musíme to skúšať a som rád, že sme skúsili niečo odlišné,“ dodal Russell.

Britský mladík zároveň priznal, že trať ešte nebola pripravená na sliky. Na niektorých miestach už bola celkom vyjazdená suchá ideálna stopa, avšak na iných, hlavne v prvej zákrute, bol prejazd so suchými pneumatikami veľmi zložitý.

„Videl som, že sa začína objavovať suchá ideálna stopa, avšak stačí jedna zákruta a skončíte sklamaný. V mojom prípade to bola prvá a druhá zákruta,“ hovorí Russell.

„Vlani v Soči som bol jedným z troch jazdcov, ktorí prezuli z intermediálok na sliky a s Williamsom som sa vtedy kvalifikoval na treťom mieste. Risk je zisk, avšak dnes sa to nevyplatilo.“

„Na päťdesiatich percentách trate už bola vyjazdená suchá ideálna stopa, na ďalšej štvrtine to bolo tak pol na pol a potom v ďalšej štvrtine, čo bola v podstate prvá a druhá zákruta, to bolo na dobrej ceste. Ako som povedal, stačí jedna zákruta,“ dodal Russell.

Súvisiace články