logo F1online.sk

Verstappen podpichol Alonsa: Trochu starne, ale vyštartovať dokáže veľmi dobre

Max Verstappen a Fernando Alonso
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2022

Holandský pretekár Max Verstappen má za sebou bezchybnú a relatívne bezproblémovú sobotu. Samozrejme, v premenlivých podmienkach to nie je nikdy jednoduché, avšak líder šampionátu opäť potvrdil, že chyby sa nedopustí len tak ľahko. Tým sa však nemôže po sobote pochváliť jeho tímový kolega.

Verstappen nenechal v sobotnej kvalifikácii nikoho na pochybách a kraľoval. Prakticky nikto ho nedokázal reálne ohroziť, no najbližšie k tomu bol o šestnásť rokov starší Fernando Alonso, s ktorým možno trochu nečakane odštartuje z prvého radu.

„Keď som ako chlapec sledoval Formulu 1, tak Fernando bojoval na čele, vyhrával preteky, šampionáty a bojoval o pole position. Byť s ním v prvom rade je pekný pocit. Samozrejme, Fernando trochu starne, ale stále je veľmi rýchly,“ podpichol svojho soka Verstappen.

„Viem, že dokáže vyštartovať veľmi dobre, takže musím byť pripravený,“ dodal Holanďan.

Aj vďaka Alonsovi však Max má svojich hlavných sokov ďalej od tela. Vie, že hlavným súperom zostáva Ferrari a jeho tímový kolega Sergio Pérez. Z tejto skupinky prenasledovateľov však zostal v jeho blízkosti len Carlos Sainz, ktorého by v prípade ideálneho štartu mohol Alonso trochu odcloniť.

„Myslím, že v pretekoch by to malo byť medzi nami a Ferrari opäť tesné. Očakávam dobrú bitku, takže sa už teším,“ povedal Verstappen.

Kým Max si v sobotu našliapol k bezproblémovej nedeli, jeho tímový kolega si vlastnou chybou skomplikoval život. Sergio Pérez havaroval v druhej časti kvalifikácie a do pretekov odštartuje až z trinásteho miesta. Treba si pritom uvedomiť, že Checo je stále druhým mužom celkového hodnotenia.

„Bola to chyba z mojej strany – pokazil som to,“ povedal po kvalifikácii sklamane Pérez. „Mal som si radšej počkať a pristúpiť k tomu opatrnejšie. Snažil som sa zahriať pneumatiky, bohužiaľ, dostal som sa až za limit a v danom okamihu bol zo mňa už len pasažier.“

„V pretekoch zo seba vydám to najlepšie a pokúsim sa minimalizovať škody. Bolo by skvelé, keby sa to nakoniec podarilo,“ dodal Pérez.

Súvisiace články