logo F1online.sk

Taký je život, povzdychol si Norris po kvalifikačnom sklamaní

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl19. 6. 2022

Fanúšikom McLarenu sa po kvalifikácii zrejme zaspávalo veľmi ťažko. Tímy zo stredu poľa dokážu z premenlivých podmienok vyťažiť prekvapujúci výsledok, čo sme videli na príklade Fernanda Alonsa či Haasov. V prípade tradičnej britskej stajne to však bolo presne naopak.

Landovi Norrisovi pritom práve takéto podmienky sedia. V minulej sezóne získal na osychajúcej trati pole position v Rusku, v Belgicku v daždi vyhral Q1 i Q2 a zastavila ho až nehoda v tretej časti. Rovnako na vode bol tento rok v kvalifikácii v Imole tretí.

V sobotu však nemal šancu ukázať svoje schopnosti v daždi. S odretými ušami preliezol z Q1 a v druhej časti si už ani poriadne nezajazdil. Do vysielačky hlásil problémy s výkonom pohonnej jednotky. McLarenu nepomohol ani extra čas na opravu pri červenej vlajke po nehode Sergia Péreza.

„Na konci Q2 ma pustili von, aspoň sme to skúsili,“ povzdychol si Lando Norris, ktorý však v závere Q2 neodjazdil žiaden čas a zamieril priamo do boxov. Problém bol natoľko rozsiahly, že ho v garáži nestihli odstrániť.

„Nie som si istý, aká to presne bola porucha. Tím to zrejme bude vedieť. Súviselo to však s pohonnou jednotkou, niečo tam nefungovalo dobre. Nemal som výkon, ktorý som potreboval. Neustále sa to akoby zapínalo a vypínalo,“ skonštatoval mladý Brit, pre ktorého takáto porucha prišla v tom možno najhoršom čase. V daždi sa stierajú rozdiely medzi monopostami, Norris však ani nedostal šancu pokúsiť sa o prekvapenie.

„Je to obrovská škoda. Užívam si takéto podmienky. Neboli to tie moje úplne najobľúbenejšie, ale jedny z tých, ktoré mám rád. Väčšinou sa mi v nich darí. Škoda, taký je život. Musíme myslieť na nedeľu,“ vyhlásil Norris.

V nedeľu však už bude sucho a vyhliadky McLarenu nie sú úplne dobré. Norris vyštartuje štrnásty a Daniel Ricciardo deviaty. V Kanade sa dá predbiehať, no maximálna rýchlosť patrí medzi slabiny McLarenu. Pre Landa to teda môže byť zo štrnástej priečky na štarte mimoriadne ťažké.

„Pri štarte zo štrnásteho miesta začnime tým, že by som sa chcel dostať na body. Snažím sa byť optimistický a veriť, že sa v nedeľu dokážem dostať dopredu. Veľa vecí sa dá urobiť so stratégiou, alebo aspoň niečo skúsiť. Musíme si to premyslieť a prísť s čo najlepšou stratégiou, aby sme si dali nejakú šancu. Bude to ťažké, no verím, že sa môžem posunúť dopredu a zažiť trochu zábavy,“ uzavrel.

Súvisiace články