logo F1online.sk

Alonso očakáva, že sa pred sobotou opäť trochu prepadne

Fernando Alonso
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2022

V priebehu sezóny 2022 sme si už zvykli na nejaké tie stereotypy, napríklad, že Charles Leclerc bude veľmi silný v kvalifikácii, Max Verstappen v pretekoch alebo že Valtteri Bottas doplatí v priebehu piatka opäť na nejakú poruchu. Postupne si zvykáme už aj na to, že tím Alpine je v piatok dosť konkurencieschopný, no potom to v sobotu z nejakého dôvodu zvädne. Už aj samotný Fernando Alonso si zvykol na to, že po piatku to s nadšením netreba preháňať.

Španielsky matador bol v prvom a druhom voľnom tréningu opäť veľmi rýchly, dokonca sa pravidelne objavoval aj v najlepšej trojke. V prvom tréningu skončil tretí, v druhom piaty.

„Auto bolo dobré a bol to ďalší dobrý piatok pre náš tím. Jazdiť na tejto trati nie je nikdy jednoduché, múry sú veľmi blízko a treba využívať obrubníky, hoci tohtoročné autá nie sú na obrubníkoch zvlášť dobré. Bola to teda výzva, ale naozaj som si to užil. Už v piatok sa na nás prišlo pozrieť veľa fanúšikov, snáď im vyjde aj počasie, hoci to vyzerá, že v sobotu bude pršať,“ povedal po prvom dni v Kanade Fernando Alonso.

„Kvalifikačné aj pretekové simulácie boli z našej strany dobré, ale myslím si, že sa to ešte dá zlepšiť. S autom sme neboli celkom spokojní a skúsili sme zopár zmien, niektoré fungovali dobre, iné boli trochu horšie. Ako som však povedal, najdôležitejším faktorom bude počasie,“ dodal dvojnásobný majster sveta.

Alpinu sa však už v tomto roku neraz stalo, že piatok prebehol z ich strany veľmi pozitívne, ale potom sa v priebehu soboty a nedele prepadol. Stačí sa pozrieť na minulý víkend. Niečo podobné Alonso očakáva aj teraz.

„Nie je toho veľa, čo môžeme urobiť. Nevieme, čo v priebehu piatka robia ostatní, kým my nasledujeme náš vlastný program. Trochu preto očakávame, že v sobotu stratíme trochu z našej konkurencieschopnosti. Toto je však spôsob, akým sa na víkend pripravujeme. Snáď nás tentoraz čaká príjemné prekvapenie a zostaneme tam, kde sme teraz,“ povedal Alonso.

Súvisiace články