logo F1online.sk

Schumacher si špekulácie nevšíma: Vzal som si k srdcu otcove rady

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 6. 2022

Nemecký pretekár Mick Schumacher neprežíva momentálne najjednoduchšie obdobie. Kým jeho tímový kolega Kevin Magnussen dokázal v tomto ročníku získať pätnásť bodov, Mick nemá na konte ani jeden. Spolu s Nicholasom Latifim je na rošte posledným pilotom, ktorý v tomto roku čaká na prvé body. Schumacher sa pritom dopustil aj niekoľkých chýb, ktoré viedli k tvrdým haváriám a veľkým škodám. Ako však hovorí sám Mick, mediálny humbuk okolo neho si príliš nevšíma.

V posledných týždňoch sa však v médiách dosť prepierali aj vyjadrenia jeho šéfa Günthera Steinera. Podľa niektorých nie je jeho vedenie stajne a komunikácia s verejnosťou optimálna, ba dokonca, že sa na trápení Schumachera spolupodieľa tým, aký tlak na svojho zverenca vyvíja.

„Znášať musím jedine tlak, ktorý na seba vyvíjam sám. Svojim spôsobom si túto situáciu užívam. Už som sa predtým v kariére musel s niečím takým vysporiadať a nakoniec sa mi to obvykle aj podarilo,“ povedal Schumacher pre Auto Motor und Sport.

„O svojich schopnostiach nemám žiadne pochybnosti a takisto nepochybujem o tom, že tento rok bude dobrý. Mali sme trochu smoly, no keď sa k nám šťastie obráti čelom, malo by to byť lepšie,“ hovorí Mick.

Ten tiež vyvrátil špekulácie o tom, že by sa Haas chystal hodiť nemeckého pretekára cez palubu a obzerá sa po náhrade. „Nemali by ste veriť všetkým špekuláciám. Jednou z prvých rád, ktoré mi môj otec dal bola, že by som nemal čítať noviny. Túto radu som si vzal k srdcu,“ hovorí Schumacher.

„Viem, že môj tím ma stopercentne podporuje. Takéto situácie nás dokážu ešte viac spojiť. Vždy som cítil Güntherovu podporu. Zakaždým ma tlačí vpred a presne to od šéfa tímu aj chcem,“ dodal syn sedemnásobného šampióna.

Pridal sa aj sám Steiner, ktorého mediálne „pletky“ v ostatnom období dosť rozladili a teraz sa za nimi snaží urobiť hrubú čiaru. „Prečo by som Micka nemal podporovať? Nedáva to predsa žiaden zmysel. Veď je súčasťou tohto tímu. Chceme, aby bol úspešný, no roznieslo sa, že sa spolu ani nerozprávame. Schuti sme sa na tom zasmiali. Očividne to všetci vedia lepšie než my.“