logo F1online.sk

Lewis by sa nemal správať ako drag queen a radšej ísť do posilňovne, odkázal Watson

Lewis Hamilton
© Finn Pommeroy/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 6. 2022

Hrboľatý mestský okruh v Baku ponúkol nejednému tímu nepríjemné prekvapenie. Monoposty opäť poskakovali ako kengury a my sme ich sledovali s podobným ohromením, ako počas predsezónnych testov. Tieto monoposty sú už vo svojich základoch veľmi tuhé a keď k tomu pridáte hrboľatý asfalt, máme „zarobené“ na poriadne nepríjemnosti. Niektorí si však všimli, že George Russell vystúpil v Baku z monopostu omnoho menej dolámaný než Lewis Hamilton.

Mercedes sa odvoláva, že v nastavení oboch monopostov sú rozdielnosti, čo je tiež príčinou rozostupu medzi Russellom a Hamiltonom. Britský mladík však pôsobí lepšie na trati i mimo nej. Aj v Baku vyzeral pri vystupovaní z monopostu o poznanie lepšie než Hamilton, ktorý sa z neho ledva vyštveral. Ako sám povedal, pod šachovnicovú vlajku ho dopravili zaťaté zuby a adrenalín.

 To však neurobilo dojem na bývalého pilota a päťnásobného víťaza veľkej ceny Johna Watsona. „Lewis by si mal dať pozor, aby sa nesprával ako drag queen,“ prehlásil pre Daily Mail. „To auto je veľmi náročné na riadenie, ale vo veku 37 rokov vám kosti neodpustia takú nepohodlnú jazdu.“

„Pre Lewisa je toto celkom nový svet, keďže má za sebou asi sedem rokov dominancie Mercedesu. George po tých pretekoch vyzeral celkom svieži a skončil tretí, kým Lewis štvrtý.“

„Lewis sa tak možno potrebuje rekalibrovať, tráviť menej času vonku na vzduchu a viac v posilňovni,“ dodal Watson.

Nie je to pritom iba on. Stále viac a viac bývalých pilotov a osobností sa pozastavuje nad tým, ako si Hamilton počína v internom súboji s Georgeom Russellom, v ktorom zatiaľ ťahá za kratší koniec povrazu. Pridal sa aj Mark Webber.

„Majú za sebou neuveriteľnú sériu, počas ktorej získavali jeden titul za druhým. Teraz majú problém sa dostať aspoň na pódium. Je to veľká zmena pre ich víťaznú mentalitu, nedarí sa im a auto očividne nefunguje. Majú pred sebou horu, ktorú potrebujú zdolať, ale nikdy nepodceňujte Mercedes, môžu sa kedykoľvek vrátiť,“ hovorí Austrálčan.

„Russell v súčasnosti Lewisa prevyšuje, kým tím sa snaží, aby bol Hamilton spokojný,“ dodal Webber.

Súvisiace články