logo F1online.sk

Vettelovi chýbali jazdy: Nevedel som nájsť rytmus

Sebastian Vettel s DRS
© Scuderia Ferrari Media Site
Milan Kubala
Milan Kubala1. 8. 2020

Sebastian Vettel má za sebou ďalšiu sobotu, na ktorú by najradšej zabudol. V tretej časti kvalifikácie nestačil na konkurenciu a do nedeľňajších pretekov vyštartuje len z desiatej priečky, kým jeho kolega získal slušné štvrté miesto. Nemec to pripisuje aj nedostatku tréningových jázd.

“Nebola to dobrá kvalifikácia,” uznal po sobote Sebastian Vettel. “Včera sme odjazdili veľmi málo kôl a dnes ráno som mal tiež problémy nájsť rytmus. Auto na tom nebolo tak zle, ale dnes mi nesadlo. Trápil som sa.”

Mechanici strávili prácou na aute Sebastiana Vettela veľkú časť tréningov. V tom prvom sa objavil problém na medzichladiči, kvôli ktorému ho celý presedel v garáži, v druhom sa mu zas niečo uvoľnilo pri pedáloch. Keď sa vrátil do boxov, začal sám skúmať, čo to mohlo byť.

Situácia sa zopakovala v sobotu ráno, čo už mohlo vyvolať podozrenie, či sa Ferrari stará o Vettelovo auto tak dôkladne ako o to na druhej strane garáže. Takúto otázku dostal Vettel aj po kvalifikácii.

Vettel pocit, že by sa oňho Ferrari staralo menej, keďže na konci roka odchádza? “Nie. Včera sme určite nemali dobrý deň. Pár vecí nedopadlo dobre, ale nechcem nikoho obviniť z toho, že by mal zlé úmysly.”

“Dnes to nebolo ideálne ani z mojej strany. Som presvedčený, že zajtra to bude lepšie. Neviem o koľko, nemôžem nič sľúbiť, ale zhoršiť sa to už nemôže!” vyhlásil štvornásobný majster sveta.

V nedeľu to Vettel nebude mať ľahké. Ferrari totižto vo Veľkej Británii nasadilo auto s nízkym prítlakom, čo môže Vettela štartujúceho na mäkkej zmesi dosť limitovať. Tá na Silverstone totižto pomerne rýchlo odchádza. Bez prítlaku bude mať plné ruky práce, aby sa posunul vyššie.

“Štartujeme na mäkkých pneumatikách, čo nie je ideálne, ale teraz s tým už nič nenarobíme. Musíme sa posnažiť z toho vyťažiť maximum,” okomentoval svoju situáciu Vettel.