logo F1online.sk

Kanadu nevynechám, sľubuje Hamilton. Pomôže mu akupunktúra aj kryoterapia

Lewis Hamilton
© Twitter/Petronas Motorsports
Milan Kubala
Milan Kubala14. 6. 2022

Obavy z toho, že by Lewis Hamilton nenastúpil na preteky v Kanade, sa rozplynuli veľmi rýchlo. V pondelok po ťažkej noci sedemnásobný majster sveta fanúšikov ubezpečil, že sa naňho môžu tešiť aj tento víkend. Veľkú cenu Kanady vraj určite absolvuje.

Totovi Wolffovi sa podarilo prebudiť fanúšikovskú obec so slovami, že Lewisovi Hamiltonovi po veľkých problémoch vážne hrozí, že v Kanade ho niekto bude musieť nahradiť. Napokon to zrejme nebude nutné, informoval Lewis Hamilton na svojom Instagrame.

“Nedeľa bola ťažká a mal som problémy so spánkom, ale dnes som sa prebudil s pozitívnymi pocitmi,” napísal Lewis Hamilton v pondelok. “Mám mierne bolesti chrbta a som doudieraný, našťastie nejde o nič vážne.”

Britský jazdec ozrejmil, že ho dávala dokopy jeho fyzioterapeutka Angela Cullenová, ktorá ho sprevádza počas celého súťažného víkendu. “Absolvoval som akupunktúru a fyzioterapiu a teraz som na ceste za mojím tímom, aby sme spoločne zapracovali na zlepšení sa. Budeme naďalej bojovať. Tento víkend budem tam, ani za nič na svete by som to nezmeškal.”

Nevedno, či sa inžinierom podarí v priebehu pár dní vymyslieť niečo, čo by odstránilo poskakovanie a zároveň nemalo negatívny dopad na výkon monopostu. S najväčšou pravdepodobnosťou Hamiltona čaká ďalší ťažký víkend plný bolestí chrbta, problémov s viditeľnosťou a nebezpečných momentov.

“Už toto nadhadzovanie nechcem zažiť, spravil by som čokoľvek, len nech sa mu už vyhnem,” vyslovil sa po pretekoch, v ktorých sa nebál len jazdy v zákrutách. Na štyrikrát zalomenej cieľovej rovinke niekoľko ráz takmer skončil v bariére.

“Mám obavy zakaždým, keď naskočím do auta. Georgeovi to v sobotu neposkakovalo tak veľmi ako mne. Oveľa menej. V porovnaní s ním som stratil tri a pol desatiny len na rovinkách. Na mojom aute sme mali experimentálne časti a iné zadné odpruženie. Nefungovalo,” pripustil Hamilton vysvetľujúc, prečo jeho kolega v aute tak veľmi nestonal.

Svojmu telu sa preto snaží uľaviť aj inak ako oddychom, najmä po takom ťažkom víkende. Techniky z kryoterapie využil aj v pretekoch. “Chodím na kryoterapiu. Keď musíte vojsť dnu na štyri minúty, je to prekliate studené, no musíte sa zahĺbiť do svojho vnútra a povedať si, že to zvládnete. Je to to isté, aj teraz mi nezostávalo iné, len zaťať zuby a nejako to zvládnuť.”

“Už teraz sa mi cnie za Barcelonou, kde sme jazdili po rovinke bez akýchkoľvek problémov,” povzdychol si Lewis Hamilton v sobotu po kvalifikácii. “Keď sa bavím s niektorými inými jazdcami, napríklad s Valtterim, a spýtam sa ho, či poskakuje, povie mi, že nie. Páni! Viete si predstaviť, aké to musí byť super? Ale postupne sa tam dostaneme.”

“Taká je však realita, musíme ju akceptovať. Nič sa nedá robiť. V piatok som tu bol skutočne až do pol druhej rána, všetci mechanici a inžinieri odišli. Ja som však študoval dáta, robil som, čo sa dalo, pracoval som s chlapcami v továrni. Dva dni predtým som bol na simulátore v továrni. Idem naplno, neviem tomu odovzdať viac. Taká je realita, pokračujeme v práci,” uistil fanúšikov sedemnásobný šampión.