logo F1online.sk

Wolff má obavy, že Hamilton bude musieť vynechať VC Kanady

Lewis Hamilton
© Sam Bloxham/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2022

Lewisova Hamiltonova fyzioterapeutka Angela Cullenová bude mať v nedeľu večer plné ruky práce, aby aspoň ako-tak dala dokopy jeho boľavý chrbát. Situácia je totiž dosť vážna. Podľa Tota Wolffa je v hre aj scenár, že sedemnásobný majster sveta vynechá preteky v Montreale.

“Je na tom naozaj zle,” skonštatoval Toto Wolff, ktorý sa počas dojazdového kola ospravedlňoval Lewisovi Hamiltonovi za to, čo si musel vytrpieť. Samotný 37-ročný Brit prezradil, že v nedeľu vôbec došiel do cieľa najmä s pomocou adrenalínu.

Adrenalín je však už preč a tá pravá bolesť sa ešte len ozve. Ráno sa mu zrejme nebude vstávať veľmi ľahko. Napokon by sa mohlo stať, že Hamilton odriekne svoju účasť z budúcotýždňovej veľkej ceny.

“To určite,” prikývol Wolff na otázku, či by naozaj mohol vynechať nasledujúce preteky. “Ešte som ho nevidel a ešte som sa s ním nerozprával, ale vidíte, že toto už nemá svalový charakter. Toto ide priamo do vašej chrbtice a môže to mať následky.”

Mercedes zrejme bude chcieť navrhnúť zmenu pravidiel, aby monoposty tak veľmi neposkakovali a chránilo sa zdravie pilotov. “Musíme nájsť riešenie. V tejto fáze je tým (Hamilton) azda najviac postihnutý zo všetkých pilotov. Ale pokiaľ viem od jazdcov, v podstate všetci sa zhodli, že sa niečo musí zmeniť, no neviem mám povedať, čo presne by to malo byť.” Proti zmenám je podľa Wolffa len jeden pilot: Fernando Alonso.

Ak sa niečo podarí dohodnúť, určite to nebude pred pretekmi v Kanade. Mercedes sa teda musí pripraviť na to, že možno bude musieť Lewisa Hamiltona zaskočiť niektorý z rezervných jazdcov tímu. V hre sú napríklad Stoffel Vandoorne či Nyck de Vries.

Wolff uznáva, že zálohu treba mať k dispozícii. “Nemyslím si, že takéto problémy by mal len Lewis. Jeho to azda postihlo najviac, ale má to vplyv aj na Georgea a mnohých ďalších. Riešením by mohlo byť, keby sme mali niekoho v rezerve. Ale aj tak máme na každých pretekoch k dispozícii náhradníka, aby sme mali istotu, že naše autá budú jazdiť.”