logo F1online.skF1online.sk

Verstappen sa opäť sťažuje na vyváženie: Na mestských tratiach asi mám trochu problém

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2022

Max Verstappen druhýkrát po sebe podľahol v kvalifikácii tímovému kolegovi. Niečo také sa naposledy stalo pred 1323 dňami, keď ho v Austine a Mexiku zdolal Daniel Ricciardo. Zdá sa, že tohtoročný Red Bull veľmi dobre sadol Sergiovi Pérezovi, kým Maxa naďalej trápi vyváženie. Zvlášť na mestských tratiach je to pritom nesmierne dôležitý faktor.

V prvom aj druhom pokuse v Q3 bol Pérez rýchlejší než Verstappen. Na niečo také rozhodne nie sme zvyknutí, no na tejto trati nie je kvalifikácia až taká dôležitá. Predbiehať sa tu dá a hlavné je pretekové tempo a bezchybná jazda.

„Nuž, aj vlani som štartoval z tretieho miesta, a to sa tiež neukázalo ako šťastná pozícia, ale nie, myslím si, že ak máte tempo, tak na tejto trati na tom až tak nezáleží a dokážete sa dostať dopredu,“ hovorí Verstappen na margo skutočnosti, že na pole position v Baku až tak veľmi nezáleží.

„Na jedno kolo mi však opäť raz chýbala výkonnosť, nemám také vyváženie, aké by som chcel a na mestskej trati, kde naozaj musíte zatlačiť na limit s absolútnou sebadôverou a konzistentnosťou, je to v takom prípade naozaj ťažké. V aute potrebujete mať pocit dobrého vyváženia. Toto mi dnes chýbalo, vlastne mi to chýbalo celý víkend.“

„Je to trochu škoda, ale zajtra sa všetko v pretekoch trochu stabilizuje a verme, že dokážeme zatlačiť na Ferrari,“ hovorí Max.

Toho začína tímový kolega stále viac a viac trápiť. Sergio Pérez sa vezie na pozitívnej vlne a zbiera pochvaly zo všetkých strán, čo o druhom pilotovi Red Bullu dlho neplatilo. Naozaj to pôsobí tak, že mexickému pretekárovi tento cyklus pravidiel sadol veľmi dobre.

„Zdá sa, že mestské trate sú pre mňa trochu problém. Možno keď sa vrátime na normálne okruhy, tak sa to trochu zlepší, ale ani na tých nie som úplne spokojný, takže máme pred sebou trochu práce. Stále sú to nové autá a máme pred sebou ešte množstvo pretekov. Snáď dokážeme zlepšiť náš balans,“ povedal vlaňajší šampión.

Súvisiace články

Diskusia