logo F1online.sk

O jazdeckej jednotke a dvojke nepadlo nič, hovorí Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 6. 2022

Mexický pretekár Sergio Pérez má vo vrecku novú dvojročnú zmluvu. K jej uzavretiu došlo len krátko po Veľkej cene Španielska, na ktorej bol Checo hneď dvakrát „poslušný“ a akceptoval tímovú réžiu. V piatok pred Veľkou cenou Monaka už mal podpísané, čo viedlo niektorých k podozreniu, či Pérez nedostal novú zmluvu aj preto, že sa „osvedčil“, keď bol ochotný vzdať sa vedenia v pretekoch. Mexičan však odmieta, že by v Red Bulle mali určenú jazdeckú jednotku a dvojku.

Po skončení pretekov v Barcelone si chcel Pérez s tímom vydiskutovať, čo všetko sa na trati udialo a ako prebiehali rozhodovacie procesy. Už o päť dní neskôr mal podpísaný nový kontrakt.

Pred novinármi v Baku však zdôraznil, že pri rokovaniach o podmienkach novej zmluvy nepadlo ani slovko o tímovej jednotke či dvojke. „Nie, o tom sme nehovorili,“ zdôraznil Pérez. „V mojom kontrakte nie je nič, čo by hovorilo, že musím skončiť na druhom mieste alebo niečo podobné. Vôbec to nebola téma pokiaľ ide o moju zmluvu.“

Budúcnosť tak už má vyriešenú a môže sa sústrediť na to, čo je pre pretekárskeho jazdca najdôležitejšie. Sezónu má rozbehnutú viac ako dobre a na čelo šampionátu stráca pätnásť bodov, čo určite nie je najhoršie.

„Ako jazdec určite chcete mať istotu a zbaviť sa toho stresu, takže čím skôr podpíšete, tým lepšie,“ hovorí Pérez.

„Keď chcete byť víkend čo víkend stopercentní, vyžaduje si to veľmi veľa energie a sústredenia. Nechcete preto premýšľať nad takými vecami. Je teda dobré, že sa nám podarilo dohodnúť takto skoro. Dostal som dobrú príležitosť, samozrejme, sezóna je ešte stále na začiatku, takže stať sa môže čokoľvek,“ hovorí mexický pretekár.

Tomu v roku 2020 hrozil dokonca koniec kariéry v F1, keď s ním Racing Point odmietol predĺžiť spoluprácu. Prišla však šanca v omnoho silnejšom tíme, čo je podľa Checa dôkazom toho, že je dôležité byť zakaždým pripravený využiť príležitosť, ak sa nejaká naskytne.

„V tomto svete sa veci menia strašne rýchlo, doslova z pretekov na preteky. V rozmedzí pár týždňov sa z vás môže stať hrdina. Preto je podľa mňa dôležité na to neustále tlačiť, využívať svoje šance a nikdy neviete, kedy sa vám naskytne tá správna príležitosť,“ povedal Pérez.

Súvisiace články