logo F1online.skF1online.sk

Bývalý inžinier Mercedesu: Lewis nie je technik, potrebuje sebadôveru

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2022

Lewisovi Hamiltonovi sa v roku 2022 lepí smola na päty. Jeho tím zatiaľ strávil väčšinu sezóny experimentovaním a možno aj preto sedemnásobný šampión trochu zaostáva. Na druhej strane, George Russell, ktorý je po troch rokoch vo Williamse zvyknutý na ťažko zvládnuteľné monoposty, dokáže svojho slávnejšieho kolegu porážať. S vysvetlením aktuálnej situácie prišiel aj bývalý inžinier Mercedesu Philipp Brändle.

Ten strávil v Mercedese šesť rokov, kde patril do skupiny inžinierov, ktorí mali na starosti monopost Lewisa Hamiltona. Dosť dobre tak pozná pomery v stajni i sedemnásobného šampióna.

„Lewis v aute potrebuje cítiť sebadôveru. To je preňho veľmi dôležité,“ povedal Brändle vo vysielaní ServusTV, na ktorý odkazuje Speedweek.

„Nie je ako Michael Schumacher alebo Nico Rosberg, ktorí mali viac technických znalostí. Lewis má, na druhej strane, v aute skvelý cit. Musím vám ešte pripomenúť, že vlani strácal na lídra šampionátu 32 bodov, no dokázal sa prebojovať späť na čelo,“ dodal Brändle.

Toho prekvapila aj situácia v Red Bulle, kde sa Sergio Pérez v tejto sezóne dostal omnoho bližšie k úrovni svojho tímového kolegu. S novými monopostami sa musí popasovať každý. Niektorým to ide rýchlejšie, iným pomalšie, avšak táto zmena Mexičanovi rozhodne prospela a pomohla mu upevniť svoju pozíciu v stajni z Milton Keynes. Nebolo to pritom po prvýkrát, čo Mexičan zanechal v priebehu pretekárskeho víkendu lepší dojem než jeho tímový kolega.

„Mňa osobne prekvapilo, že Sergio Pérez si tento víkend dokázal držať Maxa Verstappena od tela. Max bol v roku 2021 majstrom sveta a vie, ako sa má jazdiť. Očividne mu však auto nebolo úplne po chuti,“ povedal Brändle.

Súvisiace články

Diskusia