logo F1online.skF1online.sk

Na sto percent nie, hovorí Wolff o možnej tímovej réžii

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2022

Jeden sa vidiny zabojovať o titul nevzdáva a otvorene hovorí, že oňho ešte chce zabojovať, druhý už túto možnosť vylúčil. Áno, reč je o pilotoch tímu Mercedes. Novic v tíme George Russell pokračuje vo svojom úsilí a snaží sa získať každý jeden bodík. To sa mu aj darí a momentálne má na Hamiltona náskok už 34 bodov. Mohlo by tak prísť k situácii, keď mu sedemnásobný šampión uhne z cesty, aby ich mohol získať viac? Podľa jeho šéfa sa niečo také v dohľadnej dobe určite nestane.

Po španielskom víkende bola tímová réžia horúcou témou, keďže Red Bull vtedy hneď dvakrát nariadil Sergiovi Pérezovi pustiť pred seba Maxa Verstappena. Skúsenosti s niečím podobným má z minulosti aj Mercedes, dodnes máme mnohí v pamäti, ako Valtteri Bottas daroval víťazstvo Lewisovi Hamiltonovi na Veľkej cene Ruska 2018.

V tomto roku sa však zatiaľ nič podobné nechystá. „Nie, na sto percent nie,“ prehlásil Toto Wolff v rozhovore pre britský denník Telegraph.

Vedeli by ste si to vôbec predstaviť? Dožije sa Lewis Hamilton dňa, kedy sa mu v uchu ozve notoricky známe „Lewis, it’s James…“ a ako by na to zareagoval? Podľa slov svojho šéfa sa však niečoho takého aspoň nateraz obávať nemusí.

„Je na sto percent jasné, že im dovolíme pretekať a pokým nebude jeden z pilotov matematicky mimo hry, takéto rozhodnutie neurobíme,“ hovorí Wolff sebaisto.

Ten sa vyjadril aj k ďalšej veľmi aktuálnej téme, ktorou je výkonnosť Mercedesu. Tento rozhovor poskytol ešte pred Veľkou cenou Monaka, kedy bol Mercedes plný nádejí po dobrom výkone v Španielsku. Napriek všetkým negatívam šéf stajne z Brackley verí, že už čoskoro bude Mercedes bojovať o víťazstvá.

„Som pesimista od prírody a vždy vidím pohár ako poloprázdny. V Barcelone to však bolo po prvýkrát, čo som videl zo strany auta a jazdcov takú výkonnosť, ako v minulých rokoch,“ povedal Wolff.

„Keď sa pozriete na Imolu, tak Lewis uviazol v území nikoho a nemohol sa dostať dopredu. V Španielsku sa však ocitol 30 sekúnd za zvyškom poľa a napriek tomu skončil štvrtý,“ dodal šéf Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia