logo F1online.skF1online.sk

Podľa Wolffa potrebuje Hamilton viac šťastia

Mercedes W13,Lewis Hamilton, George Russell, Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2022

Situácia v Mercedese sa v úvode novej sezóny vyvíja veľmi zaujímavo. Po tom, čo Valtteriho Bottasa nahradil v kokpite George Russell, nám nejeden odborník veštil interesantné divadlo. Britský mladík sa svojej novej úlohy zhostil perfektne a jazdí v podstate bezchybne. Vďaka tomu si postupne vybudoval 34-bodový náskok pred Lewisom Hamiltonom. Avšak podľa jeho šéfa Tota Wolffa by bol bodový stav vyrovnaný, keby mal sedemnásobný šampión viac šťastia.

Čísla hovoria jasne, na body 84:50, kvalifikačné porovnanie 4:3 a pretekové porovnanie 6:1, všetko v prospech britského mladíka. Na druhej strane treba povedať, že Lewisovi sa do cesty postavilo viac smoly než jeho mladšiemu kolegovi. Podľa slov jeho šéfa by bol bodový stav medzi dvoma Britmi vyrovnaný, keby bola šťastena naklonená obom rovnako.

Toto Wolff dostal v Monaku otázku, či sa stalo novou normou, že Russell teraz poráža Hamiltona. „Nie, myslím si, že keď sa pozriete na prekliatie, ktorému Lewis čelil… len sa pozrite na tieto preteky, zase zostal zaseknutý,“ povedal boss Mercedesu.

„Kolízia s Estebanom, zaseknutý za Fernandom, červené vlajky v kvalifikácii,“ menuje Wolff všetky nešťastné situácie, ktorým Hamilton v Monaku čelil.

„Akonáhle táto séria nešťastných situácií skončí, budú si veľmi vyrovnaní. V jednom tréningu je vpredu jeden, v druhom zas druhý, a to je pre tím skvelé. Taktiež spolupracujú v úsilí naše auto napraviť, pretože presne to aj potrebujeme,“ dodal Wolff.

Mercedes zažíva sezónu nádeje, ktorú strieda pesimizmus. Začiatkom sezóny bojoval skôr s tímami ako Alfa Romeo alebo McLaren. V Barcelone sa zdalo, že sa inžinierom podarilo extrémny koncept „bez bočníc“ pochopiť a nasmerovať tím k bojom o víťazstvá, v Monaku však Mercedes vyzeral byť opäť tam, kde bol začiatkom sezóny. Celkové tretie miesto zatiaľ skvelo demonštruje formu Mercedesu v prebiehajúcom ročníku.

„Aktuálne sme na rošte tretí najlepší, preto sa pohybujeme niekde v okolí piateho a šiesteho miesta. Na tretie miesto patríme, ale nechceme tam byť. Z dlhodobého hľadiska je to dobré pre náš bodový súčet a je pekné si niekedy uchmatnúť pódium, ale ja nič z toho nechcem,“ hovorí Wolff.

„Chcem bojovať na čele o víťazstvá a toto sú pre nás užitočné lekcie. Stanú sa základom našich výkonov v dlhodobom horizonte,“ dodal rodák z Viedne.

Súvisiace články

Diskusia