logo F1online.skF1online.sk

Podarilo sa mi maximalizovať výsledky, hovorí spokojne Russell

George Russell
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 6. 2022

Ako zatiaľ vyzerá porovnanie Georgea Russella a Lewisa Hamiltona? Na body 84:50, kvalifikačné porovnanie 4:3 a pretekové porovnanie 6:1, všetko v prospech britského mladíka. Áno, rodák z King’s Lynn môže byť s úvodom sezóny spokojný, veď stále je jediným mužom na rošte, ktorý dokázal zakaždým finišovať v najlepšej päťke.

Naozaj toho nie je mnoho, s čím by osobne nemal byť spokojný. Samozrejme, výkonnosť monopostu W13 nie je taká, akú by si prial, ale jeho výsledky sú viac ako dôstojné a potvrdzuje predsezónne slová odborníkov o tom, že napriek menším skúsenostiam dokáže sedemnásobnému majstrovi sveta poriadne podkúriť.

„Keby ste mi pred štartom sezóny povedali, že po siedmich pretekoch budem bez víťazstva, určite by som z toho bol trochu sklamaný,“ povedal Russell, ktorý momentálne okupuje výborné štvrté miesto celkového hodnotenia.

„Myslím si však, že vzhľadom na tempo nášho auta a vzhľadom k tomu, ako sme na tom boli ako tím, som celkom spokojný s vlastnými výkonmi. Myslím si, že sa mi podarilo maximalizovať výsledky. Pri spätnom pohľade nevidím veľa pretekov, v ktorých sme mohli dosiahnuť lepší výsledok,“ dodal Russell.

Pre jeho tímového kolegu však akoby platil úplný opak. Povestné „šťastíčko“ akoby sa Lewisovi Hamiltonovi obrátilo v tejto sezóne chrbtom. Britský šampión mal mnoho problémov. Rozostup medzi ním a Russellom tak pomerne výrazne narástol.

George však odmieta hovoriť o tom, čo sa deje na opačnej strane garáže. Zaujíma ho len to, čo sa odohráva na čele štartového poľa a ako svoj tím dostať do boja o víťazstvá.

„Neustále chcete niečo viac a snažíte sa autu i pneumatikám lepšie porozumieť. Viete, ja chcem bojovať o titul ešte v tomto roku, a to znamená postaviť sa takým, ako napríklad Max v Red Bulle a, samozrejme, Charles, ktorý momentálne odvádza s Ferrari neskutočnú robotu,“ hovorí Russell.

„Ako tím na to potrebujeme ďalej tlačiť a ja osobne takisto. Čaká nás toho viac a príde niečo lepšie,“ uzavrel britský mladík.

Súvisiace články

Diskusia