logo F1online.skF1online.sk

Sergio Pérez predĺžil zmluvu s Red Bullom, v tíme zostane do roku 2024

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 5. 2022

To, čo Sergio Pérez naznačil počas krátkeho rozhovoru s Christianom Hornerom na pódiu, sa nakoniec aj naplnilo. Mexický pretekár si vďaka skvelým výsledkom vybojoval novú zmluvu. V Red Bulle bude pôsobiť minimálne do konca roka 2024, informovala stajňa v utorok popoludní.

Sergio Pérez sa svojmu zamestnávateľovi k novému kontraktu odvďačil dokonale: víťazstvom na VC Monaka, ktoré následne aj patrične oslávil. A mal aj dobrý dôvod. Útočiť na majstrovský titul nebude len v tomto roku, ale aj v najbližších dvoch sezónach.

“Od jeho príchodu do Red Bullu Sergio odvádza fantastickú robotu,” nechal sa počuť šéf tímu Christian Horner pri tejto príležitosti. “Zas a znova dokazoval, že nie je len skvelým tímovým hráčom, ale zároveň s tým, ako sa v tíme cítil čoraz komfortnejšie, sa z neho stala veľká sila, s ktorou treba rátať na úplnom čele štartového roštu.”

“Tento rok spravil ďalší krok vpred a výrazne zmenšil stratu na majstra sveta Maxa, čo dokázal skvelou pole position v Džidde a nádherným víťazstvom v Monaku minulý víkend,” pokračoval 48-ročný Brit, ktorému prišlo predĺženie zmluvy s Pérezom prirodzené.

Vzhľadom na to, aké výkony vedľa Verstappena predvádzali Pérezovi predchodcovia, ide o zaslúžený kontrakt. “Pre nás to bolo úplne jasné, že ho chceme mať v tíme aj s jeho rýchlosťou, pretekárskymi zručnosťami a skúsenosťami. Teší nás, že Checo bude pretekať v našom tíme až do roku 2024. Veríme, že spolu s ním a Maxom máme takú jazdeckú dvojicu, ktorá nám môže priniesť to najcennejšie vo Formule 1.”

“Možnože som to podpísal príliš skoro,” utrúsil Sergio Pérez v nedeľu vedľa Christiana Hornera netušiac, že jeho slová zachytili mikrofóny. Mexičan tým naznačil, že po dnešnom víkende by si azda mohol pýtať aj väčšiu odmenu, no z jeho žartovného tónu bolo zrejmé, že ani teraz nebude trieť biedu.

“Zažil som neskutočný týždeň. Vyhral som Veľkú cenu Monaka, čo je sen každého jazdca. A následne môžem oznámiť, že budem pokračovať v našom tíme až do roku 2024, napĺňa ma to obrovskou radosťou,” hovorí Checo. “Som hrdým členom nášho tímu a cítim sa tu stopercentne ako doma. Veľmi dobre spolupracujeme a môj vzťah s Maxom na trati aj mimo nej nás pomáha posúvať ešte viac dopredu.”

“Ako tím sme sa dostali do skvelej formy a táto sezóna to dokazuje. Som zvedavý a teším sa na to, kam nás to všetkých v budúcnosti povedie,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia