logo F1online.skF1online.sk

Max Verstappen pripustil, že po roku 2028 môže odísť z F1

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 5. 2022

Max Verstappen naznačil, že po vypršaní súčasného kontraktu s Red Bullom, možno ukončí kariéru vo Formule 1. Úradujúci šampión má s tímom z Milton Keynes uzavretú dlhodobú zmluvu, podľa ktorej až do roku 2028 zarobí 40 miliónov libier ročne.

Rodák z krajiny tulipánov dal už predtým jasne najavo, že v Red Bulle chce ostať počas celej svojej kariéry v F1. „Nemám v pláne zmeniť tím. Som tu spokojný a oni sú spokojní so mnou. Ešte som sa však nerozhodol, čo budem robiť po roku 2028. Možno skončím.

„V F1 som od svojich sedemnástich rokov. Je to už dlhý čas. Odjazdil som veľa sezón. Možno budem chcieť robiť iné veci. Neviem, či budem vo veku 31 rokov na vrchole alebo u mňa nastane pokles výkonnosti,“ zamýšľa sa Verstappen.

Holanďan naznačil, že by si niekedy rád vyskúšal známe automobilové preteky 24 hodín Le Mans. „Chcem robiť napríklad vytrvalostné preteky. Ale možno budem mať dosť neustáleho cestovania. Možno budem chcieť jednoduchší život a jazdiť len na pretekoch, ktoré mám rád.“

„Vždy, keď sa naskytne príležitosť vyhrať šampionát, chcete ju využiť. Ak budem ešte aj v roku 2028 bojovať o titul, možno by bolo hlúpe zrazu prestať. Ťažko povedať,“ uvažuje 24-ročný pilot.

Kým Le Mans Verstappena evidentne láka, Indy 500 odmieta. Novinárom to potvrdil po Veľkej cene Monaka a tesne pred začiatkom týchto legendárnych pretekov, ktoré v nedeľu vyhral bývalý pilot F1 Marcus Ericsson.

Riziko zranenia je tu na Verstappenov vkus príliš veľké. „Vážim si to, čo robia. Je to šialené, títo jazdci… Mám veľký rešpekt k tomu, čo tam dosahujú, ale pre mňa, najmä po tom, čo som v F1 už tak dlho – nepotrebujem riskovať život a potenciálne si zraniť nohy, čokoľvek…Už to jednoducho nestojí za to, povedzme to takto.“

Súvisiace články

Diskusia