logo F1online.sk

Russell ľutoval, že nám réžia neukázala jeho minisúboj s Norrisom

George Russell
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 5. 2022

George Russell a Lando Norris si počas chaotických monackých pretekov vymenili pozície. Za kratší koniec ťahal pilot McLarenu, ktorý musel kapitulovať po zastávke v boxoch. Práve na tento moment bol Russell najpyšnejší. Mrzelo ho preto, že predbiehací manéver réžia nezaradila do priameho prenosu.

Mladík v službách Mercedesu má dôvod na radosť. Vďaka zisku piateho miesta pokračuje v sérii, ktorú ťahá od začiatku roka; ako jediný pilot v padoku dokázal skončiť v prvej päťke na všetkých veľkých cenách.

V Monaku za to do veľkej miery vďačí stratégom. Tí najskôr povolali do boxov Lewisa Hamiltona, čím vyprovokovali k zastávke Landa Norrisa. McLaren pokrýval stratégiu strieborných šípov, čo zas využil Russell. Vďaka vynechaniu stintu na intermediálkach sa po pitstope objavil len pár metrov za Landom Norrisom, s ktorým si poradil.

“V týchto pretekoch sme videli množstvo pozitív,” hodnotil po nedeli George Russell, ktorý je v šampionáte na štvrtom mieste. “Pred druhou červenou vlajkou sme na tvrdej zmesi boli najrýchlejší na trati, bol to naozaj zábavný stint. Na výjazde z boxov to bolo s Landom veľmi tesné, neviem, či ste to videli…”

Keď mu reportérka Sky Sports oznámila, že sa k divákom pred televíznymi obrazovkami nič nedostalo, neveriacky zhíkol: “Páni, vy ste to premeškali?! On vyšiel na výjazde z boxov vedľa mňa a ja som bol trochu pozadu. Potom sa presunul doľava a ja na tú mokrú časť. Mal som pocit, že trochu hazardujem, predsa len som v Monaku a bolo vlhko, no očividne sa to režisérovi málilo. Tak nabudúce.” Sky Sports napokon našla moment, na ktorý poukazoval Russell.

Po reštarte pretekov už Georgeovi Russellovi stačilo udržať za sebou Landa Norrisa. Ten mu to na chvíľu uľahčil, pretože zašiel do boxov, no v samotnom závere sa približoval rýchlosťou blesku. Dvojicu delili v cieli len necelé tri desatiny sekundy. Russellovi sa totiž začala drobiť stredne tvrdá zmes. “Zvládli sme to a máme piatu priečku. Nabudúce toho azda ukážeme viac.”