logo F1online.sk

Verstappen neveril, že dokáže poraziť Leclerca: Považoval by som vás za šialenca

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 5. 2022

Max Verstappen a celý Red Bull dokonalo ťažili zo zmätkov vo Ferrari. Taliansky tím zbabral strategické rozhodnutia pre Charlesa Leclerca, ktorému po nedeľných pretekoch zostali len oči pre plač. Dostal sa pred neho dokonca aj Max Verstappen, ktorý štartoval zo štvrtého miesta. O ďalšie tri body tak navýšil svoje vedenie v šampionáte.

Nedá sa pritom povedať, že by Maxova stratégia bola nejaká geniálna. Skrátka mu stačilo prizerať sa chybe Ferrari s dvojitou zastávkou v boxoch. Plán to bol odvážny, ale Leclerca stál nejaký čas. Po prvej zastávke ho predbehol Pérez, po druhej Verstappen.

„Stále sa musíte pozerať na to, čo je možné dosiahnuť. V sobotnej kvalifikácii ma v poslednom pokuse skompromitovali červené vlajky, no tak to niekedy chodí. Toto je Monako a tieto veci sa môžu stať,“ povedal Verstappen.

„V nedeľných pretekoch sme však ako tím odviedli veľmi dobrú prácu pri exekúcii našej stratégie, ktorá napokon Checa doviedla k víťazstvu a mňa k pódiu. Som teda spokojný a ak by ste mi po sobote povedali, že v pretekoch skončím pred Charlesom, tak by som vás považoval za šialenca,“ dodal spokojne líder šampionátu.

Ten sa na trojbodové navýšenie svojho náskoku príliš nenadrel. Samozrejme, odjazdiť bezchybné preteky v Monaku nie je nikdy jednoduché (už vôbec nie v takých podmienkach), no ak vám stačí počúvať príkazy tímu a súper vám sám ponúkne tri body k dobru, nemôžete to odmietnuť. Navyše na trati, kde Red Bull určite nebol najrýchlejší.

„Nevyzeralo to, že by sme mali najrýchlejšie auto, no stále dokážeme maximalizovať naše výsledky. Bola to skvelá tímová práca,“ pochválil svoj boxový múrik Verstappen.

Súvisiace články