logo F1online.skF1online.sk

Povedal som k tomu už všetko, hovorí Hamilton o svojich šperkoch

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Tento víkend sme mali kauzu šperkov a spodnej bielizne definitívne rozlúsknuť, avšak nestane sa tak. FIA sa rozhodla predĺžiť svoju výnimku a pokračovať v diskusiách s jazdcami, kým nenájdu nejakú schodnú cestu ako ďalej. Jedna z najvýznamnejších tvárí tejto kauzy, Lewis Hamilton, však z toho už očividne začína byť unavený.

Hovorilo sa o tom strašne dlho a strašne veľa, podľa pilota Mercedesu skrátka až príliš. Na piatkovej tlačovke sa mu už nechcelo opakovať to, čo v minulosti uviedol. Vraj na túto tému už povedal všetko, čo mal na srdci.

„Úprimne, mám pocit, že sa tejto téme venuje príliš veľa času a energie,“ povedal Hamilton na tlačovej konferencii pred štartom Veľkej ceny Monaka. „Povedal som k tomu už všetko, čo považujem za potrebné a tento víkend tomu nebudem venovať svoje sústredenie.“

Ten pripomenul, že nariadenie riaditeľa pretekov rešpektoval. Nevybral si len jeden pírsing, ktorý si ani vybrať nemôže. „Pred nastúpením do auta som si vyberal všetky svoje šperky a budem v tom pokračovať. Pírsing v nose v súčasnosti nie je problém,“ dodal Lewis.

Táto debata sa po nejakom čase začala točiť v kruhu a nových argumentov sa zrejme už ani nedočkáme. Je to téma týkajúca sa hlavne bezpečnosti, čo je tá najdôležitejšia vec, no na druhej strane je nevyhnutné, aby FIA trvala na odstránení všetkých šperkov do posledného? To je zrejme debata, ktorá je teraz na stole.

„Pozrite, toto pravidlo tu máme od roku 2005. Myslím, že všetci sme nosili šperky v priebehu celej kariéry vo Formule 1. V minulosti s tým nebol žiadny problém a neexistuje dôvod, prečo by to mal byť problém teraz,“ povedal Hamilton.

„Určite je pozitívne, že spolupracujeme s FIA a myslím si, že v súčasnosti nám trochu vychádzajú v ústrety. Nemuseli by sme sa k tomu však vracať každý víkend. Rozhodne máme aj lepšie témy, o ktorých môžeme hovoriť,“ dodal sedemnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia