logo F1online.sk

Hamilton avizuje, že chce v F1 zostať ešte aspoň tri roky

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2020

Lewis Hamilton má už tento rok na dosah vyrovnanie rekordu Michaela Schumachera v počte titulov majstra sveta. Sám ich chce ale pridať ešte viac, z Formuly 1 vraj tak skoro odísť neplánuje. Britský rekordman sa hotuje na aspoň ďalšie tri sezóny v kráľovskej motoršportovej disciplíne.

Zmluvy medzi Mercedesom a jeho pilotmi sa tento rok končia. Vedenie Mercedesu však opakovane prizvukuje, že meniť víťaznú zostavu nemieni, a tak sa nám schyľuje k tomu, že Lewis Hamilton s Valtterim Bottasom budú pre strieborné šípy zbierať body ešte nejaký ten rôčik.

“Držím si palce, aby som tu bol aj o rok, a aby sme tu mali aj fanúšikov,” hovoril vo štvrtok v Silverstone Lewis Hamilton, ktorý si vie predstaviť, že by v F1 strávil “ešte aspoň ďalšie tri roky”.

K tomuto rozhodnutiu mu vraj dopomohla karanténa. Počas nej mal plno voľného času poriadne si premyslieť, ako chce stráviť najbližšie roky svojho života. “Akoby to obnovilo moju energiu, aby som tu možno zotrval aj dlhšie.”

“Chcel by som podávať výkony na takej úrovni, na akej teraz, a to navždy. Je tu však bod, od ktorého už po fyzickej a mentálnej stránke začnete strácať. Neviem, kedy sa to stane, ale nevidím to v krátkodobom horizonte dvoch ani troch rokov. Určite tu teda, dúfam, že v dohľadnej budúcnosti budem,” vyhlásil 35-ročný Hamilton.

Lewisa Hamiltona nedrží vo Formule 1 len zbieranie víťazstiev, titulov a prekonávanie rekordov. Jedným z faktorov je vraj aj skutočnosť, že je jediným pilotom čiernej pleti vo Formule 1. Kráľovná motoršportu mu navyše poskytuje nenahraditeľnú platformu vhodnú na šírenie myšlienok podporujúcich rasovú rovnosť, do ktorého sa v posledných týždňoch pustil.

Nechce však v F1 zostať za každú cenu, len aby mohol využívať jej obrovskú mediálnu silu. “Svoje miesto tu si chcem zaslúžiť. To, že sa každý rok vraciam, nepovažuje za samozrejmosť len kvôli tomu, že som získal titul.”

“Stále si svoje miesto musíte zaslúžiť aj po stránke toho, aké podávate výkony. Mojím cieľom je pokračovať v takýchto výkonoch tak dlho, ako len budem môcť. Viem si seba predstaviť, že tu budem aspoň ďalšie tri roky,” zopakoval na záver.