logo F1online.sk

Obavy vo Ferrari: Dnes v noci nás čaká veľa práce, povzdychol si Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 5. 2022

Ferrari priviezlo do Španielska balík vylepšení, ktoré síce podľa ohlasov zvnútra stajne fungujú a Scuderia zajazdila najrýchlejšie časy v oboch voľných tréningoch, ale tento fakt zatienili veľké problémy v pretekovom tempe. Monopost rozhodne má tempo na jedno kolo, ale pri hodnotení toho pretekového si pilot tímu Charles Leclerc len zhlboka povzdychol.

Strata na taký Red Bull totiž bola v pretekovom tempe až niekoľko desatín. Po skončení piatkového programu tak nebolo cítiť veľkú spokojnosť.

„Dnes v noci nás čaká veľa práce,“ povzdychol si pred novinármi po piatku Charles Leclerc. „V kvalifikačných simuláciách vyzeráme silní, ale s plnou nádržou to pre nás bolo veľmi ťažké. Budeme musieť tvrdo zapracovať a dúfajme, že nájdeme dosť tempa smerom do zajtrajška.“

„Je pre nás prioritou na tom zapracovať a zlepšiť sa, pretože v súčasnosti nie sme v pretekovom tempe dostatočne silní.“

„Nemyslím si, že v kvalifikácii budeme mať problém s rýchlosťou na jedno kolo, ale potom pneumatiky z nejakého dôvodu dosť degradujú. Zatiaľ na to nemám vysvetlenie, ale musíme sa pokúsiť nájsť dôvod a ak sa nám to podarí, treba zapracovať na zlepšení,“ dodal monacký pretekár.

Podľa jeho tímového kolegu je možno riešením vrátiť sa o krok späť k tomu, čo tím skúšal v prvom voľnom tréningu. Na druhej strane aspoň pochválil novinky, ktoré Ferrari tento víkend prinieslo.

„Vylepšenia majú určite potenciál a vidíme nejaké zmeny v správaní auta. Presne toto aj chcete vidieť, takže som rád, že fungujú a prinášajú ovocie. Zároveň sme však medzi prvým a druhým tréningom neurobili správne kroky a sami sme sa spomalili. Možno sa teda musíme vrátiť k tomu pocitu, ktorý sme mali v prvom tréningu,“ povedal Carlos Sainz.

Súvisiace články