logo F1online.skF1online.sk

Mercedes v stredu jazdil vo Francúzsku, údajne skúšal vylepšenia

George Russell
© Steve Etherington/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková19. 5. 2022

Mercedes si cestou do Barcelony urobil obchádzku, keď v stredu absolvoval filmovací deň na okruhu Paula Ricarda, čo údajne využil na skúšanie nových komponentov. Tie plánuje zaviesť už tento víkend počas pretekov v Španielsku. Na francúzskej trati sa v kokpite stajne z Brackley predstavil George Russell.

Podobného natáčania sa zúčastnilo aj Ferrari v piatok v Monze, kde Scuderia údajne skúšala vlastné vylepšenia pre španielsku veľkú cenu v monoposte s aktuálnym lídrom šampionátu Charlesom Leclercom.

Ako sme už uviedli, pravidlá tímom povoľujú odjazdiť dovedna sto kilometrov na demonštračných pneumatikách. Tieto jazdy musia prebehnúť s autami, ktoré boli skonštruované v súlade s platnými Technickými pravidlami F1, ale pozor: Športové pravidlá F1 nikde nezakazujú nasadenie úplne nových komponentov.

Každý tím má k dispozícii dva filmovacie dni a Mercedes si túto stredu teda vyčerpal aj ten druhý. Tím si okruh Paula Ricarda pravdepodobne zvolil ako vhodnú zastávku po ceste do Barcelony, nakoľko sa tu vyskytujú podobné teploty vzduchu a trate.

Očakáva sa, že niekoľkonásobní víťazi Pohára konštruktérov pripravili na tento víkend mnohé aktualizácie, ktorých hlavným cieľom je pokúsiť sa zvládnuť problémy monopostov Mercedesu. Russell už skôr priznal, že vzhľadom na extrémne poskakovanie, má problémy s chrbtom a krkom, čo dlhodobo nedokáže zvládať. Naďalej však ostáva pozitívne naladený.  

„Nie som si istý, či to vyriešime už v nasledujúcich pretekoch, ale chlapci v továrni pracujú dňom i nocou a všetci veríme, že to dokážeme. Musíme sa držať svojich silných stránok a naďalej na to tlačiť týmto smerom. Bude to trvať niekoľko pretekov, ale ja im verím,“ nestráca nádej mladý pilot Mercedesu.

Fanúšikov Mercedesu môže potešiť názor talianskeho novinára Giuliana Duchessa, ktorý na Twitteri tvrdí, že nemecký tím podľa neho dosiahne pokrok. Nová konfigurácia zadného krídla a aktualizovaná pohonná jednotka vraj prinesú mierne zlepšenie rýchlosti. To isté si myslí aj žurnalista Lawrence Barretto, ten dokonca hovorí až o pol sekunde na kolo. Všetko sa však samozrejme ukáže až na trati.

Súvisiace články

Diskusia