logo F1online.sk

Sainza prekvapilo, ako dôkladne ho Ferrari sledovalo. Maranello tak skoro nenavštívi

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 7. 2020

Povyk okolo jarného prestupu Carlosa Sainza do Ferrari už trochu ustal. Španiela čaká nová výzva na neprebádanom území. Zo záujmu Scuderie sa stále veľmi teší a svoj prestup určite neľutuje. Samého ho prekvapilo, koľko informácií o ňom Ferrari v čase podpisu malo.

Rok 2019 bol pre Carlosa naozaj skvelý. Šieste miesto v celkovom hodnotení ozdobil prvým pódiom v kariére, v závere roka v Brazílii. Síce je to fantastický úspech, no podľa jeho vlastných slov, mu táto jedna „lastovička“ zmluvu s Ferrari nezariadila.

„Samozrejme, že to zavážilo,“ povedal Sainz na margo brazílskeho pódia pre ESPN. „Nedá sa poprieť, že pódium na vás upriami viac pozornosti a ľudia si vás všimnú.“

„No z toho, čo som zistil, tak top tímy analyzujú pilotov v oveľa väčšom rozsahu. Je to omnoho detailnejšie, než som si myslel. Som si istý, že sledovali aj moje predošlé sezóny, nielen to jedno pódium v Brazílii, ale videli aj moju konzistentnosť a šieste miesto v celkovom hodnotení,“ hovorí Sainz.

„Analyzujú a sledujú omnoho viac vecí, než som si sprvu myslel. Trochu ma prekvapila hĺbka a množstvo analýz, ktoré pripravujú o jednotlivých individualitách. Je to príjemné prekvapenie, keďže v strede poľa máte niekedy pocit, že ste prehliadaný alebo vás v prenose ukazujú málo,“ dodal madridský rodák.

Scuderia veru Španiela neprehliadla. Prinajmenšom v minulom roku sa to ani nedalo. Carlos totiž podával fantastické výkony a na čele „zvyšku sveta“ sa neusadil náhodou. Ferrari sa rozhodlo prekvapivo rýchlo. Ešte pred štartom odloženej sezóny tím z Maranella ohlásil, že už nepočíta so Sebastianom Vettelom a podpísal dvojročný kontrakt s Carlosom Sainzom. To všetko sa upieklo bez jediného osobného stretnutia, ale skrz videokonferenciu. Španiel ešte nenavštívil ani továreň tímu v Maranelle.

„Nie, ešte som tam nebol,“ usmieva sa. „Kvôli mojej zmluve a faktu, že som stále zaviazaný súčasnému tímu, nemám v najbližších mesiacoch v pláne sa s Ferrari akokoľvek spájať.“