logo F1online.sk

Steiner o penalizácii: Zdá sa, že nemáme jednoznačné pravidlo

Günther Steiner
© Haas Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2020

Haas čakajú krušné časy. Tím prednedávnom potvrdil, že v tomto roku neprinesie žiadne vylepšenia svojho monopostu. Výkonnosť trpí i slabšou pohonnou jednotkou Ferrari. Potrebuje sa teda chopiť každej príležitosti zabodovať, rovnako ako v Maďarsku.

Hungaroring však tohtoročnému VF-20 vyhovoval viac, ako okruhy, ktoré nasledujú po ňom. Najmä v Silverstone, Spa a Monze, kde hrá rýchlosť na rovinke významný faktor, neočakávame od motorov talianskej automobilky žiadne zázraky. Podobne realisticky sa k tomu stavajú aj v Haase.

„Vieme, že v Silverstone záleží na výkone. Nebude to teda žiadna sranda,“ povedal boss tímu Günther Steiner, ktorý si je dobre vedomý skutočnosti, že hlavnými súpermi jeho tímu budú v tejto sezóne Williams a Alfa Romeo.

„Podľa mňa hrá silnú rolu charakter okruhu, či to je vysokorýchlostná trať alebo nie. Rozdiely sú malé, ale povedal by som, že z týchto tímov sme niekde uprostred,“ povedal Steiner. „Je to pre nás ťažké pravidelne bodovať, najmä nasledujúce trate nebudú hrať práve v náš prospech.“

„Vydáme zo seba to najlepšie, pokúsime sa chopiť každej príležitosti tak, ako sme to urobili v Maďarsku,“ povedal Steiner. Na Hungaroringu jeho tím dokázal zabodovať najmä vďaka odvážnemu ťahu, keď svojich pilotov povolal do boxov už v zahrievacom kole. Nakoniec z toho síce bola penalizácia, no americký tím získal aspoň bod. Nebyť tohto strategického ťahu, tak by Haas zrejme opúšťal Budapešť naprázdno.

„Určite by sme to urobili znova,“ vyhlásil Tirolčan. „Ten desaťsekundový trest je trochu nejednoznačný. Žiaľ, odvolať sme sa nemohli, ide o časovú penalizáciu a voči tým sa odvolať nedá. Niečo také sa nikdy predtým nestalo a zdá sa, že o tom nie je žiadne jednoznačné pravidlo.“