logo F1online.sk

Norris: Máme príležitosť poraziť Ferrari

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2020

Tím McLaren je od úvodu novej sezóny v dobrej forme. Carlos Sainz zabodoval vo všetkých troch veľkých cenách a Lando Norris je dokonca štvrtý v celkovom hodnotení. McLaren urobí všetko pre to, aby si súčasné postavenie v šampionáte udržal.

V Maďarsku sa McLaren síce nepredviedol v úplne dokonalom svetle, trať v Silverstone by však mohla tohtoročnému MCL35 vyhovovať viac. Tím z Wokingu je zatiaľ v celkovom hodnotení na treťom mieste a môže zabojovať o jej udržanie. Musí však odraziť útoky mocného Racing Pointu i Ferrari.

„Máme príležitosť poraziť Ferrari a môžeme s nimi zabojovať,“ povedal pre agentúru Reuters pilot tímu Lando Norris. „Veľa by to pre nás znamenalo, dlhé roky bojovali v čele, takže by to bol dôkaz, že sa nám podarilo urobiť pokrok. Popohnalo by nás to, aby sme ich dokázali poraziť aj v budúcnosti.“

Norrisa teraz čakajú dve domáce veľké ceny, veľmi si ich však neužije. Práve fanúšikovia sú totiž to, čo robí domáce podujatie špeciálnym a bez nich sa atmosféra na pretekoch podobá skôr tej z juniorských šampionátov.

„Fanúšikovia mi chýbajú, chýba mi celá tá atmosféra,“ povedal Norris pre Autosport. „Je to akoby som opäť pretekal vo Formule Renault alebo Formule 3, kam nechodilo veľa fanúšikov. Je to takmer ako v časoch, keď som jazdil na motokárach. Idete na okruh len jazdiť, bez toho, aby ste ľuďom priniesli šou. Je to zvláštne.“

„Som si istý, že nielen pilotom, ale aj inžinierom a mechanikom chýba tá atmosféra a emócie fanúšikov.“

„V minulom roku to boli tu v Silverstone moje prvé domáce preteky a tie zážitky sú skrátka úžasné. V mnohých ohľadoch sú to práve fanúšikovia, ktorí pre vás robia veľkú cenu domácou. Dôvod, prečo ju tak nazývame, sú práve diváci. Nevoláme ju tak kvôli tomu, že po pretekoch to máte blízko domov a môžete sa vyspať vo svojej vlastnej posteli,“ dodal Norris.