logo F1online.sk

Haas v tomto roku neprinesie žiadne vylepšenia

Kevin Magnussen pred Romainom Grosjeanom
© Twitter/Kevin Magnussen
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 7. 2020

Tím Haas vďaka odvážnemu strategickému ťahu dokázal v Maďarsku získať svoj prvý bod v sezóne. Po úvodných troch podujatiach je zrejmé, že stajni z Banbury sa v tomto roku budú body naháňať ťažko.

O to viac, keď tím napokon v tomto roku neprinesie žiadne vylepšenia svojho balíka. Spojte si to so slabou výkonnosťou pohonnej jednotky Ferrari a je zrejmé, že Haas nečaká vôbec ľahký rok. Hlavní súperi Alfa Romeo a Williams totiž plánujú naďalej zlepšovať svoje auto a v Grove sa môžu oprieť aj o mocný „párty mód“ motorov Mercedes.

„Boli sme síce trochu nekonzistentní, no po prvých troch podujatiach už celkom vieme, ako na tom sme,“ povedal boss Haasu Günther Steiner. „V strede poľa nie sme najrýchlejší, to je skrátka fakt, s ktorým sa musíme naučiť žiť.“

„Vždy sa snažíme z nášho balíka vyžmýkať maximum. V tomto roku žiadne vylepšenia nášho auta neprinesieme. Musíme sa sústrediť na to, aby sme získali čo najviac s tým čo máme a v budúcom roku prísť s niečím lepším. Nebude to ľahký rok, no chceme tu zostať,“ odkázal Steiner.

Tím podobne ako globálna ekonomika čelí recesii, ktorú chce ustáť s čo najmenšími škodami. Gene Haas a spol. zrejme veria, že rok 2022 prinesie tak túženú zmenu, ktorá Haasu pomôže vrátiť sa späť do hry.