logo F1online.sk

Button o Mercedese: Niekedy potrebujete zažiť aj prehru

Mercedes W13, Lewis Hamilton, George Russell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 5. 2022

Prakticky od začiatku hybridnej éry Mercedes nemal premožiteľa a vyhrával všetko, čo mu prišlo pod ruku. Dokonca aj v uplynulej sezóne ho Red Bull dokázal poraziť len v jazdeckom šampionáte. Tento rok je však úplne iný a Mercedes nemôže ani len pomýšľať na víťazstvá. Podľa Jensona Buttona je len otázkou času, kedy sa to zmení, no zdôrazňuje, že aj toto obdobie môže byť na niečo dobré.

Lewis Hamilton to už “zabalil” a nad ziskom ôsmeho majstrovského titulu ani neuvažuje. Okrem toho čelí veľkej kritike za svoj výkon v Imole, kde sa nedokázal prebojovať ani do elitnej desiatky. Nie je žiadnym prekvapením, že pomaly sa začína skloňovať aj Hamiltonovo možné ukončenie kariéry.

“Má za sebou pár zlých pretekov, všetci sme niečo také počas kariér zažili,” komentuje Hamiltonov prepad jeho bývalý tímový kolega Jenson Button pre NY Post. “Momentálne to má ťažké, ľudia vravia, že neodvádza takú dobrú robotu ako jeho tímový kolega.”

“On to však nezabudol od minulého roka, keď vyhrával. Je to sedemnásobný, takmer osemnásobný majster sveta a bude bojovať tak dlho, ako bude chcieť,” vyhlásil majster sveta z roku 2009.

Návrat Mercedesu a Lewisa Hamiltona na popredné priečky je vraj “len otázkou času”. “Ak chce byť konkurencieschopný, tak bude konkurencieschopný. Pre tím je veľmi dôležitý, má množstvo skúseností a vie, ako sa vyvíja monopost.”

Nielen Lewis Hamilton, ale aj celý Mercedes sa teraz musí vysporiadať s novou situáciou, ktorú nezažili už takmer desať rokov. Doposiaľ boli buď dominantní, alebo aspoň vysoko konkurencieschopní. Podľa Buttona však môžu aj toto zakopnutie využiť vo svoj prospech.

“Pre mnohých chlapcov v tíme je to nezvyčajná situácia, prvýkrát nevyhrávajú. Bude to však dobré pre ich kariéry. Niekedy potrebujete aj prehrávať, posilní vás to ako človeka. Veľa sa toho naučíte,” zamyslel sa Button.

Súvisiace články