logo F1online.skF1online.sk

Wolff by chcel troje preteky aj v Číne

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková5. 5. 2022

Šéf Mercedesu Toto Wolff by si prial, aby sa do kalendára pretekov F1 pridali až tri podujatia konajúce sa v Číne. Aktuálne sú kľúčovým trhom, na ktorý sa vedenie tohto športu zameriava, Spojené štáty americké, o čom svedčí aj fakt, že už v budúcom roku tam prebehnú až troje preteky.

Viedenský rodák sa domnieva, že kráľovná motoršportu musí byť rovnako prítomná aj v Číne, kde vidí tiež veľký priestor na rast. Preteky sa tam však následkom pandémie koronavírusu naposledy konali ešte v roku 2019. „V Šanghaji sme už boli a posledné dva roky sme tam nemohli byť, ale je to pre nás dôležitý trh.“

„Chcel by som pretekať nielen v Šanghaji, ale aj v Pekingu. Je to fantastický trh pre Mercedes a verím, že by sme sa tam mali pevne usadiť. V USA máme teraz troje preteky, v Las Vegas, Miami a Austine, a ak sa nám to podarí aj v Číne, bolo by to skvelé,“ povedal Wolff v rozhovore pre Xinhua.

Rakúšana sa samozrejme opýtali aj na súčasné nezdary Mercedesu. Tím z Brackley si totiž robil nádeje na ďalší veľký úspech, avšak zatiaľ to vyzerá, že túto predstavu budú musieť zavrhnúť. Samotný Wolff ale nádej nestráca a tvrdí, že zlý začiatok sezóny bol síce pre neho, ako aj celý tím ponižujúcou skúsenosťou, ale cestu na vrchol si opäť nájdu. Tento víkend do Miami prinesú aj balík zmien, ktorý tomu môže napomôcť.

„Mercedes vyhral Pohár konštruktérov osemkrát v rade a teraz je tu nová generácia áut. Ide to trochu pomaly. Zatiaľ sme len tretí najrýchlejší, ale nakoniec si nájdeme cestu späť. Treba však byť skromný a akceptovať, že niekto iný odviedol dobrú prácu,“ dodáva 50-ročný miliardár a naráža tým na stajne Red Bullu a Ferrari, ktoré sú doposiaľ v tomto ročníku nedostihnuteľné.

Súvisiace články

Diskusia