logo F1online.skF1online.sk

Možno mi pomáhajú ťažkosti z obdobia vo Williamse, uvažuje Russell

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2022

Čo bolo v prvých štyroch pretekoch novej sezóny prekvapivejšie? Sledovať trápenie Mercedesu alebo Georgea Russella, ktorý získal o 21 bodov viac ako Lewis Hamilton? Mladšiemu z dvojice pilotov obhajcu konštruktérskeho šampionátu vyšiel vstup do novej éry o poznanie lepšie ako sedemnásobnému majstrovi sveta. Mohlo to sčasti súvisieť aj s jeho trojročným pôsobením vo Williamse, kde bol zvyknutý na ťažko zvládnuteľné monoposty?

Celkom iste to bol práve Russell, ktorý v Imole dokázal zo svojho monopostu dostať viac než Hamilton. George mal navrch v kvalifikácii, šprinte i pretekoch. Uvedomuje si však, že tento víkend v Miami môže byť zase všetko úplne inak.

„Lewisovi určite nechýba tempo,“ povedal Russell v rozhovore pre Sky Sports. „Je neuveriteľne rýchly a v doterajšom priebehu sezóny to aj dokazoval, no pre nás ako tím bolo zložité poskladať to dokopy.“

„Keď bolo všetko omnoho stabilnejšie, bol Lewis veľmi rýchly. Viem, že posledný víkend trochu zakopol, ale nepochybujem o tom, že sa vráti. Je skutočne inšpirujúce, ako dokáže tím tlačiť a motivovať ho,“ dodal rodák z King’s Lynn.

Kým Russell podal v Imole veľmi kvalitný výkon, Hamilton sa väčšinu pretekov trápil zaseknutý za Pierrom Gaslym na AlphaTauri. Do cieľa tak prišiel na nebodovanom trinástom mieste. Ak odrátame preteky, ktoré nedokončil, bol to pre neho druhý najhorší výsledok v hybridnej ére. Tým najhorším je notoricky známa Veľká cena Azerbajdžanu 2021.

„Obaja sa v aute trápime rovnako. Keď je monopost tak ďaleko od optimálneho okna, nemáte pocit ako v poriadnom pretekárskom aute. Možno mi moje trápenie vo Williamse, kde som jazdil s veľmi náročnými autami na riadenie, trochu málo pomohlo,“ uvažuje Russell.

„Lewis sa však vráti silnejší, o tom nepochybujem. Určite na mňa bude tlačiť až do konca. V tejto pozícii sa necítim práve komfortne, pretože viem, čo všetko on dokáže,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia