logo F1online.skF1online.sk

Mercedes sa na Floride chystá experimentovať, Wolff naznačil nasadenie vylepšení

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2022

Nasledujúce dve veľké ceny sa budú niesť v znamení očakávania vzostupu Mercedesu. Šéf traťových inžinierov tímu Andrew Shovlin minulý týždeň povedal, že „možno už v Miami nasadíme na monopost nové diely“. Na to v preview tímu pred americkým podujatím nadviazal aj šéf stajne Toto Wolff.

Rakúšan nepriamo potvrdil, že jeho tím privezie do Miami nové komponenty. Problém s týmto podujatím však spočíva v tom, že prichádzame na úplne novú trať. Inžinierom tak budú chýbať cenné dáta. Stále si však budú môcť prinajmenšom overiť, či sa pri vývoji vydali tým správnym smerom.

„Počas talianskeho víkendu sme sa toho naučili čo najviac a proces nášho učenia pokračoval vo veternom tuneli a pri simuláciách,“ povedal Wolff.

„Našli sme niekoľko smerov pri vývoji nášho auta a v Miami vykonáme experimenty v snahe korelovať údaje zo simulácií. Dúfam, že sa nám podarí potvrdiť vývojovú cestu pre nadchádzajúce podujatia.“

„Obaja naši piloti pracovali pred Miami na simulátore a naše továrne mali plné ruky práce s prípravou vylepšení pre nasledujúce preteky. Napadá mi príslovie ‚pokojné more z vás nikdy nespraví skúseného námorníka.‘ Tento tím ukázal v priebehu rokov svoju odolnosť a ťažký štart do tejto sezóny zapálil oheň v každom zamestnancovi, ktorý je odhodlaný danú situáciu napraviť,“ burcuje do boja svoj tím Wolff.

Uvidíme teda, aké prekvapenie nám Mercedes do Miami pripraví. Je viac ako zrejmé, že vylepšenia monopostu W13 sa primárne budú týkať problému s poskakovaním, možno aj problému so zahrievaním pneumatík. To by však na Floride nemalo predstavovať taký problém, keďže teploty sa budú pohybovať okolo tridsiatky.

„Miami pre nás bude vzrušujúcou novou výzvou a veľkým krokom do neznáma. Trať ponúka kombináciu rýchlych a pomalých zákrut a vyzerá náročne. Pred nami je veľkolepá ukážka nášho športu pred stále rastúcou fanúšikovskou základňou v Spojených štátoch. Čaká nás fantastické podujatie a my sa už nevieme dočkať,“ dodal Wolff.

Súvisiace články

Diskusia