logo F1online.skF1online.sk

Naše problémy s odlivom mozgov nesúvisia, hovorí Wolff

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2022

Na takýto pohľad na Mercedes nie sme zvyknutí. Tento tím v poslednej takmer dekáde vo Formule 1 vládol, avšak na začiatku nového cyklu pravidiel sa nesmierne trápi. V posledných pár rokoch tiež prišiel o niekoľko dôležitých ľudí, ktorí sa buďto pripojili ku konkurencii alebo Formulu 1 opustili úplne. Podľa šéfa Mercedesu Tota Wolffa to však so súčasnými problémami monopostu W13 nesúvisí.

Ako príklad za všetky stačí spomenúť motorárov Andyho Cowella a Bena Hodgkinsona, ktorí už s tímom nie sú. Cowell odišiel z Formuly 1 úplne a Hodgkinson sa pripojil k Red Bullu. Na začiatku sezóny pritom vidíme, že motory Mercedesu už nie sú také dominantné ako kedysi.

Pre šéfa tímu je však toto celé štandardný proces, ktorý s výkonnosťou monopostu W13 nijak nesúvisí. „Je to normálny cyklus. Ross Brawn odišiel, potom Paddy Lowe. Aj potom sme vyhrali šesť alebo sedem titulov. Následne prišiel James Allison a je tu aj množstvo ďalších, ktorí nie sú v centre pozornosti. Takisto Andy Cowell odišiel do dôchodku,“ povedal Toto Wolff, ktorého cituje Autosport.

„Medzičasom však prišlo množstvo mladých a nových ľudí, ktorí prijímali rozhodnutia na operačnej úrovni. Neprišli sme o nikoho, o kom by som si dnes povedal: ‚Toto bolo pre nás skutočne kontraproduktívne.‘ Boli to skrátka normálne a bežné zmeny,“ uisťuje Wolff.

„Keď sa prechádzam po továrni, teší ma, že je väčšinovo tvorená veľmi mladými a motivovanými ľuďmi s kvalitným vzdelaním. Nechcú sa zmieriť s tým, ako na tom momentálne sme.“

„To ma napĺňa pozitivitou. Neviem si v tíme predstaviť nikoho lepšieho a nehovorím to len tak, skutočne tomu verím,“ uzavrel viedenský rodák.

Súvisiace články

Diskusia