logo F1online.skF1online.sk

Binotto: Sme nadšení, že spolupráca s Philip Morris pokračuje

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2022

Spojenie spoločností Ferrari a Philip Morris sa v priebehu rokov stalo v F1 klasikou. Aj preto mnohých trochu rozosmutnilo, keď na prelome rokov 2021 a 2022 obe strany nejavili veľký záujem o predĺženie spolupráce. Pred tohtoročnou Veľkou cenou Austrálie však bolo oznámené, že Philip Morris pokračuje ako partner Scuderie, hoci už nemá také významné postavenie ako kedysi.

Napriek reštrikciám ohľadne tabakovej reklamy, ktoré zrejme boli hlavným dôvodom, prečo napokon Philip Morris stratil záujem o pôsobenie vo Formule 1, zostala podľa Mattiu Binotta dôležitým prvkom pri budovaní značky Ferrari. Za desiatky rokov spoločného partnerstva „naliala“ táto spoločnosť do talianskeho tímu horentné sumy a podpora z jej strany neustáva, hoci už nie je taká významná ako v minulosti.

„Je dôležité vedieť, že so spoločnosťou Philip Morris sme dlho spolupracovali, na čo sme veľmi hrdí a nadšení, že naďalej pokračuje,“ povedal Binotto pre Motorsport.com.

„To bolo zámerom oboch strán, pretože po toľkých rokoch bolo dôležité zostať pohromade. Áno, síce sa zmenilo nastavenie vzájomnej spolupráce, o čom nebudem hovoriť do detailov, ale v konečnom dôsledku je podstatné, že pokračuje ďalej,“ povedal Binotto.

Priam historické partnerstvo s Philip Morris síce pokračuje, ale v portfóliu sponzorov Scuderie už hrajú prím iné značky. Vrátila sa španielska banka Santander, ktorá je novým prémiovým partnerom, spolu so spoločnosťami Shell, Velas a Snapdragon.

Tento víkend v Miami nás čaká veľká šou, ktorá bude dôležitá aj pre jednotlivých partnerov desiatky tímov. „O Miami je veľký záujem, čo platí aj pre nás a americký trh je pre Ferrari dôležitý,“ povedal Binotto.

„Týka sa to aj našich sponzorov, vidíme, že celému biznisu vo Formule 1 sa teraz darí a všetci sme veľmi spokojní. Myslím, že nás čaká príjemné podujatie,“ dodal švajčiarsky rodák.

Súvisiace články

Diskusia