logo F1online.skF1online.sk

V motokárach sme sa nenávideli, priznávajú Leclerc a Verstappen

Max Verstappen a Charles Leclerc
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2022

Keď sa súboje z detstva prenesú na globálnu scénu. Charles Leclerc a Max Verstappen sa poznajú už veľmi dlho a spolu si toho mnoho zažili. Teraz ich spoločné príbehy z čias puberty ožívajú na tom najväčšom javisku. Našťastie, ako obaja priznávajú, nenávisť nahradil vzájomný rešpekt.

Z čias, keď bola Formula 1 iba nesplneným snom, sa súboje medzi Leclercom a Verstappenom preniesli pred zraky miliónov fanúšikov. Niektoré veci sa za tie roky príliš nezmenili, ale jedna našťastie áno, obaja si medzi sebou vybudovali potrebný rešpekt.

„Zakaždým to medzi nami bolo veľmi tesné, zvlášť v juniorských kategóriách. Spomínam si, že v motokárach to bolo vždy buď ja alebo on, preto to dospelo do bodu, kedy sme sa navzájom nenávideli, pretože častokrát to nekončilo najlepšie,“ spomínal na svoje detstvo Charles Leclerc.

„Teraz je to odlišná situácia. Obaja sme vyspeli a sme oveľa starší – aj keď vo veku 25 rokov stále celkom mladí. Predtým sa však medzi nami odohrali epizódky, kvôli ktorým sme sa nenávideli, avšak vyrástli sme a obaja si splnili svoj sen o Formule 1. Vtedy bola F1 iba sen a zdal sa byť nesplniteľný.“

„Náš vzťah sa teraz zmenil. Máme medzi sebou vzájomný rešpekt,“ dodal Monačan.

Verstappen v reakcii na slová pilota Ferrari poznamenal, že dnes sa môžu nad „inčidentami“ z motokár už len schuti zasmiať. „Ako povedal Charles, veľmi sme dospeli a obaja sa napokon dostali do Formuly 1. Obaja sme pritom pilotmi top tímov a bojujeme o víťazstvá. Nad tým, čo sa stalo v motokárach, sa dnes môžeme zasmiať. Sú to pre nás vlastne staré dobré časy,“ hovorí Verstappen.

„Na motokárach sme vyrastali, myslím, že sme sa stretávali už od nejakých dvanástich rokov. Zviedli sme množstvo súbojov a postupne sa prepracovali až do Formuly 1. A nielen my dvaja, ale tiež veľa ďalších pretekárov ako George alebo Carlos, s ktorými sme sa taktiež stretávali na motokárových tratiach. Dnes sme všetci vo Formule 1 a v tých najlepších tímoch,“ hovorí Max.

„Je to naozaj pekné vidieť a dúfam, že to bude takto ešte dlho pokračovať,“ uzavrel Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia