logo F1online.sk

Häkkinen a Button nemôžu uveriť problémom Mercedesu

Lewis Hamilton v boxoch
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 4. 2022

Od počiatku hybridnej éry nemal tím Mercedes takéto problémy. V Imole vypadli oba monoposty už v Q2, čo sa nestalo od Veľkej ceny Japonska 2012 a v nedeľných pretekoch trvalo asi 40 kôl, kým Lewis Hamilton dostal od Maxa Verstappena celé jedno kolo. Na takýto pohľad sme v posledných rokoch rozhodne neboli zvyknutí a v šoku sú aj bývalí majstri sveta Mika Häkkinen a Jenson Button.

Sledovať, ako Max Verstappen dáva po dvoch tretinách Veľkej ceny Emilia Romagna celé kolo svojmu minuloročnému rivalovi Lewisovi Hamiltonovi, šokovalo nejedného fanúšika či experta pri obrazovke.

„Je jasné, že Mercedes má s autom komplexné problémy,“ napísal vo svojom stĺpčeku pre Unibet majster sveta z rokov 1998 a 1999 Mika Häkkinen. „Znie to neuveriteľne, ale šampionát sa pre nich zdá byť už nedosiahnuteľný.“

„Prvýkrát za desať rokov sa ani jeden z monopostov tohto tímu nedostal do Q3, čomu je ťažké uveriť. Je zrejmé, že toto auto nefunguje hneď v niekoľkých oblastiach.“

„Keď Lewis Hamilton dostal už po 41 okruhoch od Maxa Verstappena celé kolo, ukázalo to, aké ťažké časy tento jazdec a jeho tím prežívajú. Rozumejú kľúčovým problémom, ale čas na nájdenie riešení sa kráti,“ dodal Häkkinen.

Pridal sa aj ďalší bývalý majster sveta a dlhoročný pilot McLarenu, Jenson Button, ktorý nevidí skoré východisko z problémov obhajcu Pohára konštruktérov.

„Som veľmi prekvapený,“ povedal pre Gentleman’s Journal. „Také Ferrari nemalo čo stratiť a všetko vložili do roku 2022. Ich auto na rovinkách vyzerá kvôli poskakovaniu hrozne, ale v zákrutách sa s ním jazdí krásne. Perfektne sedí na asfalte a tím odviedol skvelú prácu.“

„Nemyslím si, že sa v to v dohľadnej dobe zmení. Ferrari má k dispozícii viac času vo veternom tuneli než Mercedes a Red Bull. Mercedes to tak bude mať zložité,“ dodal Button.

Súvisiace články